BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,83
ALTIN 2.424,57
HABER /  GÜNCEL

Meyve ve sebzede don uyarısı

KONMESKOM, vatandaşları uyardı! Özellikle bu aylarda dondan zarar görmüş ürünleri satın almayın.

Abone ol Konya Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği (KONMESKOM) Başkanı Halil İbrahim Gürbüz, soğuk havalarda dondan zarar görmüş ürünlerin satın alınmaması uyarısında bulundu.

Gürbüz, hava sıcaklığının düşmesi nedeniyle bazı üretim bölgelerinde, ürünlerin henüz tarladayken dondan etkilendiği bilgisinin kendilerine ulaştığını söyledi.

Meyve ve sebzenin üretim bölgelerinden getirilip satışa sunulması aşamasında esnafın gereken önlemlerini almaya çalıştığını ifade eden Gürbüz, Konya Hali'nde don ürün bulunmadığını, ancak iyi muhafaza edilmediğinde tüketiciye ulaşana kadar donun yaşanabileceğini belirtti.

Soğuk havalarda dondan zarar görmüş ürünlerin satın alınmaması uyarısında da bulunan Gürbüz, şunları kaydetti:

''Önemli olan tüketicinin donmuş ürünler yüzünden zarar görmemesidir. Domates, salatalık gibi ürünler eğer don vurmuşsa, tüketici tarafından kolaylıkla anlaşılabilir. Fakat özellikle narenciye ürünlerinin sıcağı görmeden don olup olmadığının anlaşılması zordur. Donan narenciye ürünlerinin içlerinde beyazlaşma ve acılaşma oluşur. Tüketicilere, narenciye ürünlerini alırken don olup olmadığını kontrol etmek için ürünün tadına bakmalarını tavsiye ediyoruz.''

Halil İbrahim Gürbüz, vatandaşların, dondan zarar görmemiş ürünleri satın almaması için güvendikleri ve tanıdıkları yerlerden alışveriş yapmaları gerektiğini de sözlerine ekledi.