BIST 10.173
DOLAR 32,29
EURO 34,98
ALTIN 2.448,05
HABER /  GÜNCEL

Dükkanı açık bırakıp gitti

Bu devirde bu yapılır mı? O yaptı. Bir para kutusu koyup, dükkanını açık bıraktı evin gitti.. Sonuç mu? Sabah malları sayınca ortaya çıktı.

Abone ol

İNTERNETHABER

Nalbur Tom Algie,  dükkanı kapatıp tatil yapmak yerine,  para kutusu koyarak dükkanı açık bıraktı


Dükkanı tamamen kapatmak yerine, açık bıraktı ve güvenilirlik kutusu bırakarak evinde dinlenmeye çekildi. Tüm gün bu şekilde açık olan dükkanda, ücreti bırakılan mallar dışında eksik mal çıkmaması ise, insanlara güvenmenin beraberinde güven getirdiğinin kanıtı gibi.

Gelen müşterileri için bir not bırakan Tom Algie, müşterilere orada olmadığını, kendi işlerini yapabileceklerini ve ücreti kutuya koymalarını rica ettiğini yazdı.

47 yaşındaki esnaf Algie, dükkanı açık bırakmak konusunda hiç tereddüt etmediğini, yaşadığı kasabanın sessiz bir yerleşim alanı olduğunu, şimdiye değin kasabada sorun yaşamadıklarını ve kasaba sakinlerine güvendiğini dile getirdi.

Tatil gününü oğlu ve kızı ile geçiren Tom, nalbur dükkanına geri döndüğünde biraz da şaşırmış. Çünkü 'güvenilirlik kutusu' dediği para kutusu doluymuş ve bir sürü de teşekkür notu varmış.  Toplamda 187 sterlin ve 2 avro (425 YTL) para bırakıldığını söyleyen Algie, böyle bir karar verdiği için pişman olmamış.

'Buranın ne kadar sevimli ve düzgün bir yer olduğunu unutmuşum, günümü böyle güzelleştirdiğin için teşekkürler' diye bir not bırakan Manchester'lı müşterisi ise, Algie'nin yaptığı bu çılgınlıktan pişman olmadığının göstergesi.