BIST 10.173
DOLAR 32,30
EURO 34,98
ALTIN 2.446,76
HABER /  GÜNCEL

Angarya sandılar servete kondular

Egzantrik amcanın vasiyeti yeğenlerini önce üzdü sonra havalara uçurdu

Abone ol

İNTERNETHABER

Enterasan bir doktor ve saplantılı bir kolleksiyoncu olan Harold Carr, 89 yaşında vefat etti, geride bıraktıkları ise yakınları için önce angarya mahiyetinde bir kaç işti, sonra bir hazineyle karşılaştılar.

Ölümünden sonra evini temizleyen yakınları bir yığın tıbbi araç gereç, binlerce reçete, 1500 boş bira kutusu ve 2. Dünya Savaşı dönemine ait küçükbir insansız hava aracı buldular.

Geride bıraktığı şeylerin onların hiç bir işine yaramadığını düşünen yakınları ve yeğenleri, amcalarının garajını açtığında ise şoka uğradılar.

Dünyada sadece 17 adet üretilmiş olan 1937 model bir Bugatti Type 57S Atalante ile karşılaştılar. 26,284 mil (41.842944 km) yapmış olan ve orijinal parçalarının %99'u hala yerinde sapasağlam duran araç tam bir hazine değerinde.

1930'larda "yolların altın spor arabası" olarak değerlendirilen Bugatti 57S, önümüzdeki ay Paris'te satışa sunulacak. Açık arttırmayla satılacak aracın, şimdiye değin araç açık arttırmalarında edinilmiş en yüksek mebla olan 10.670 milyon YTL rekorunu kırması bekleniyor.

Eski araç eksperlerinin ortak kanısı, Bugatti'nin en az 13.5 milyon YTL değerinde olduğu. İngiliz yarış arabaları içinde en eski model olma özelliğini de sahip olan ve sadece 17 adet üretilen Bugatti 57S'nin 15 tanesi hala sağlam olarak var.

3.3 litre yakıt deposu, 4 manuel vitesli, sekiz silindir motoru olan bu araç on saniyede 60mph hıza ulaşıyor ve hız sınırı 130mph olarak biliniyor.

2. Dünya Savaşı sırasında orduda doktor olarak görev yapan Harold Carr'ın Bugatti'yi 1955 yılında bugünün karşılığıyla 35.185 YTL'ye aldığı öğrenildi. Bir kaç yıl kullandığı aracı, daha sonra Newcastle'daki evinin garajına koymuş ve bir daha da çıkarmamış. Aracın son ödenen vergisi 1960 yılına ait.

Kendisi hiç evlenmemiş Carr'ın ve akrabaları - yeğenleri içinde sekiz varisi var. Arabadan elde edilecek miktar bu sekiz yeğen arasında bölünecek. Ama yeğenleri hala şaşkın. İçlerinden bazısı böyle bir arabanın varlığından bile haberdar değilmiş, haberdar olanlarsa, Bugatti'nin bu değerde olduğunu bilmiyormuş.

Hayatının son dönemlerinde Obsesif Kompolsif nedeniyle rahatsız olduğunu söyleyen akrabaları, takıntılı olan bu amcayı bulduğu her şeyi eve sokmaması konusunda sık sık uyarıyormuş.

Açık arrtırma rekoru kırması beklenen Bugatti'nin kıracağı rekor yine kendi modelinde bir arabanın. 1987 yılında Londra'da yapılan açık arttırmayla satılan 1931 model Bugatti Royal, 10.670 milyon YTL ile kendi kategorisinde en yüksek fiyata satılan araçtı.