BIST 9.960
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.435,44
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Meyve suyu fabrikasında yangın

Gürsu'da Türkiye'nin en büyük meyve suyu fabrikasının ambalaj deposunda çıkan yangında tonlarca kağıt ve plastik ambalaj malzemesi kül oldu.

Abone ol

Alınan bilgiye göre, yangın dün gece saat 02.07'de ambalaj depolarında başladı. 3 dönümlük alandaki depolardaki hammaddenin kağıt ve plastik olması alevlerin büyümesine neden oldu. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra Gürsu ve Ketsel itfaiyeleri de alevlere müdahale etti.

16 itfaiye aracının müdahale ettiği yangın 1 saatte kontrol altına alındı. Ancak hammaddelerin için için yanması nedeniyle ekipler sabaha kadar söndürme çalışması yaptılar. Çatısı çöken depolardaki yangına zaman zaman köpükle de müdahale edildi. İtfaiye çalışanları yoğun dumandan etkilenmemek için sık sık ayran içerken, 112 Acil Servis ambulansı da muhtemel bir olaya karşı hazır bekletildi.

Ön duvarları yıkılan depodaki yangın sabah saatlerinde tamamen söndürüldü. Yangında koluna beton kolon düşmesi sonucu yaralanan bir itfaiyeci, Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Sabah mesaine geldiklerinde yangını gören işçiler, büyük üzüntü ve şok yaşadılar.

Yangının elektrik kontağından çıktığı sanılırken, itfaiyenin detaylı araştırmasının ardından olayın netlik kazanacağı öğrenildi.