BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.434,52
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Meteoroloji sıcaklara karşı uyardı

Meteoroloji, hava sıcaklığının ülkenin iç ve doğu kesimlerinde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyredeceğini bildirdi.

Abone ol

Sıcak havanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı (güneş çarpması vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre ülkenin kuzeydoğu kesimleri ile Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarında sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış bekleniyor. Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığı; kuzey ve iç kesimlerde 1 ile 3 derece artacak, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de 2 ile 4 derece azalacak.

Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, Marmara ve Karadeniz kıyıları ile zamanla doğu kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek. Denizlerde ise fırtına beklenmiyor.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

Marmara: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı ve çok bulutlu, Trakya (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ), Çanakkale ve Balıkesir ile gece saatlerinde İstanbul çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Edirne çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra İzmir'in kuzey ilçeleri (Dikili, Bergama, Kınık, Aliağa ve Foça) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Doğu Akdeniz'in yüksek kesimleri kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçecek.

Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu olacak.

Orta ve Doğu Karadeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuvvetli olmak üzere Artvin çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, kuzey ve doğusu parçalı ve çok bulutlu, kuzeydoğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçecek.