BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,02
ALTIN 2.503,27
HABER /  DÜNYA

Mevsimlik işçiye kötü haber

Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, fındığın bu sezon az olacağını, bu nedenle il dışından gelecek olan işçilerin mağdur olabileceğini söy...

Abone ol

Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, fındığın bu sezon az olacağını, bu nedenle il dışından gelecek olan işçilerin mağdur olabileceğini söyledi.
Başkan Cörüt yaptığı açıklamada, 2013 fındık hasadının 8 TL’nin altında satılırsa üreticiye yazık olacağını belirterek, “Fındık rekoltesinin düşük olacağı bellidir. Fındık rekoltesinin düşük olması böcek sokmaları ve az yağış almaktan kaynaklanıyor. Ordu genelinde yer yer yanmalarda var. Fındığın dökülmesine neden oldu. 2013 yılı fındığının fiyatı 8-9 TL olması lazım. Fındık oldukça az. Fındık 8 TL’nin altına düşerse üreticiye yazık olur” dedi.
Fındığın az olmasından dolayı üreticilerin fındığını kendisin toplamaya çalışacağını vurgulayan Başkan Cörüt, il dışından gelecek işçileri de uyardı. Başkan Cörüt, “Ben buradan il dışından gelen fındık işçilerine de seslenmek istiyorum. Bu sene fındık az. Dışarıdan gelip burada kendilerini perişan etmesinler. Büyük ihtimal bu fındığı bahçe sahipleri kendi çabaları ile çözecektir. Fazla işçilerimiz gelip de perişan olmasınlar. Bu sene fındıktan para kazanma şansları yok” diye konuştu.
Öte yandan Cörüt, kendisinden önceki oda yönetimin başlattığı hizmet binasının beton değerlerinin düşük çıktığını, bu nedenle yılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu söyledi.
Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, şöyle devam etti: “Ordu Ziraat Odası tarafından yaptırılan inşaatın beton ve yapı malzemeleri ölçümleri yapılmıştır. Gerçekleştirilen laboratuvar testleri sonucunda inşaatta kullanılan betonun odaya fatura edilen farklı olduğu, odaya fatura edilen C30 ve C25 normuna göre mal edildiği inşaatta ise C19-C22 düzeyinde olduğu tespit edilmiştir. Bu durum mevcut inşaatın değeri düşük beton kullanılarak binanın proje normları altında olduğu ilgili denetim şirketi tarafından tespit edilmiştir. Yapılan tespitler sonucunda binanın tamamen yıkılması söz konusu olabilir. Bununla alakalı ayrı bir rapor alıp, binanın güçlendirme ile yıkılmasını engelleyebilirsek bu bizim için teselli olacaktır. Aksi halde binanın yıkılmasına karar verilirse, Ordu çiftçisinden alınan üye aidatlarının yaklaşık 500 bin TL’si bu şekilde çarçur edildiği ortaya çıkacaktır. Bu durumun sorumluları hakkında yasal işlem başlatacağız.
(İHA)