BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.500,48
HABER /  DÜNYA

Sarısülük’ün ailesinden serbest bırakın talebi

Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün ailesinin de aralarında olduğu bir grup, olaylarla ilgili tutuklananların serbes...

Abone ol

Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün ailesinin de aralarında olduğu bir grup, olaylarla ilgili tutuklananların serbest bırakılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda dilekçe verdi.
Ethem Sarısülük’ün ailesi ve bir grup, ‘Gezi Parkı’ olayları sırasında tutuklananların serbest bırakılması için Savcılığa dilekçe verdi. Sarısülük ailesinin de aralarında bulunduğu grup Ankara Adliyesi önünde toplandı. Ethem Sarısülük’ün ağabeyi Mustafa Sarısülük, “Bizler de oradaydık. Bizler de bütün halkımızla omuz omuza idik. Bizleri de alın ve tutuklayın” ifadelerini kullandı.
Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfı Sarısülük de, “Yavrularımızı bıraksınlar. Bir evlat verdim, bin evlat kazandım” diye konuştu.
Avukat Kazım Bayraktar, Ethem Sarısülük’ün öldürülme görüntülerinin, otopsi raporlarının mahkeme tarafından kabul edilmediğini iddia etti. Eylemciler daha sonra dilekçe vermek üzere adliyeye girdiler.
(İHA)