BIST 9.466
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.495,48
HABER /  GÜNCEL

Mevlüt Uysal İstanbul'a başkan oldu Alanya coştu!

BAŞAKŞEHİR Belediye Başkanı Mevlüt Uysal dün İBB'de yapılan seçimlerde İstanbul'un yeni başkanı oldu. Aslen Antalya Alanyalı olan Mevlüt Uysal'ın memleketinde sevinç var.

Abone ol

Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na oturan Mevlüt Uysal'ı bugünkü köşesine taşıdı. İşte Alanya'da yaşananla

"Avukat Mevlüt Uysal’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı olması Alanya’da büyük sevinç yarattı" diyen Yalçın Bayer şunları yazdı:

"...

Yeni Alanya gazetesi ‘İstanbul’u fetih günü’ manşetini atarken, Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve gazetenin sahibi Mehmet Ali Dim şunları yazdı:

“Alanya’da Uysal heyecanı yaşıyoruz. Türkiye’nin 919 ilçesinden biri olan Alanya, Mevlüt Çavuşoğlu ile Avrupa Birliği Bakanı ve son olarak Dışişleri Bakanı çıkarmasının ardından bugün de Avrupa’nın en büyük, dünyanın 7. büyük kenti İstanbul’a ‘Belediye Başkanı’ çıkarıyor. (Çıkardı)”

MEVLÜT UYSAL KİMDİR?

Alanya doğumlu olan Mevlüt Uysal, ilk ve lise öğrenimini Alanya’da yaptı. Teknik liseyi birinci olarak bitirdiği için yönetmelik gereğince İstanbul Hukuk Fakültesi’ne girme hakkını kazandı. İstanbul’da avukatlık yapmaya başladı. Bu arada, Erdoğan’ın yakın arkadaşı ve avukatı AKP Milletvekili ve eski Bakan Hayati Yazıcı’nın avukatlık bürosunda yer aldı. Bazı davalarda Erdoğan’ın avukatlığını üstlendi. Eşi Çaycumalı olan Uysalların dört 
çocukları var.

...BAŞAKŞEHİR’DE ÜÇ DANIŞTAY KARARINI UYGULAMADI

CHP Başakşehir ilçe başkanı, mali müşavir Özgür Karabat, “Biz kendisini kanun tanımaz bir başkan diye tanıyoruz. Çünkü Başakşehir’de üç Danıştay kararını hâlâ uygulamadı” dedi. 

Karabatseçim sonrasında şunları söyledi:

“Başakşehir halkının olan göletin yerini ihale etti. Satış iznini Meclis’ten kavgalı bir ortamda çıkarttı. CHP Grubu yargıya götürdü.

Bölge İdare Mahkemesi belediyeyi haklı buldu. Bunun üzerine CHP’li üyeler Danıştay’a başvurdu. Danıştay, Meclis’in satış kararı ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi. CHP satış izninden başka ihaleyi yargıya taşıdı. Bununla ilgili olarak Danıştay yürütmeyi durdurma kararı verdi. Başka bir dava ise Şelale Park’la yapılan büyük bir restoran idi. Danıştay bina için yıkım kararı verdi. Ancak onu da uygulamadı Uysal... Başakşehir’deki muhalifleri kendisini bu nedenle ‘yasa tanımayan başkan’ olarak tanıyorlar.”

ALANYA, ‘BÜYÜKŞEHİR’  STATÜSÜ BEKLİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 27 Eylül’de “Bütünşehir Yasası” açıklamalarına ilişkin konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki “30 büyükşehirde uygulanan Bütünşehir Yasası, Cumhurbaşkanımızın da işaret ettiği gibi biraz daha yaygınlaştırılacak. Birçok şehir daha buna katılacak” dedi. Erdoğan, 2017’nin başında mevcut mevzuattan kaynaklı, il belediyeleri ile merkez ilçe belediyeleri arasında hizmet sunumunda yaşanan sıkıntıların giderilmesi için çalışma yapılması talimatını vermişti. Erdoğan, gerekirse büyükşehir olmak için gerekli nüfus kriterinin düşürülerek, büyükşehir sayısının arttırılabileceğine dikkat çekmişti. Yeni Alanya gazetesi, “Alanya büyükşehir olabilir” diye bir yorum yaptı. Gazeteci M. Ali Dim “Bu açıklamalar, Türkiye’de birçok kriteriyle yaklaşık 50 ilden büyük olan Alanya’nın umutlarını yeniden yeşertti” diye yazdı.