BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.420,13
HABER /  GÜNCEL

Mevlüt Mert Altıntaş niye sağ yakalanmadı öldürüldü?

RUSYA büyükelçisini vuran Mevlüt Mert Altıntaş'ın sağ yakalanmak yerin öldürülmesi de kuşku yarattı. Bunu dile getiren de Murat Yetkin oldu.

Abone ol

RUSYA büyükelçisi Karlov'u öldüren Mevlüt Mert Altıntaş sağ yakalanamaz mıydı?

Hürriyet yazarı Murat Yetkin, "Eğer katil intihar etmediyse, eğer sağlam, ya da yaralı olarak yakalanabileceği, sorgulanabileceği halde çatışarak öldürüldüyse, bu da sabotaj gibidir" dedi.

Türkiye'de ilk kez bir Rus büyükelçi öldürülüyor. Bunu yapanın polis çıkması ise vahim bir durum. Saldırı kadar saldırganın etkisiz hale getirilmesi de mercek altında. 

NEDEN SAĞ YAKALANMADI?
Mevlüt Mert Altıntaş neden sağ yakalanmak yerine öldürüldü? Bu da planın devamı mıydı? Hürriyet gazetesi yazarı Murat Yetkin çarpıcı bir noktaya parmak bastı ve şunları yazdı;

-Belki katil canlı yakalansaydı sorgulanabilirdi. Soruşturma sırasında, yargı sırasında artık Fethullaçı mı, El Nusracı mı, başka bir tarikat, cemaat üyesi mi, ya da bir gizli servisin maşası, tetikçisi mi, öğrenmek daha kolay olurdu. Mesela polis, Soylu'nun dediği gibi "Çatışmada etkisiz hale getirmek" yerine yaralı yakalayabilseydi katilin arkasında kimin olduğu daha kolay anlaşılırdı.

-Eğer katil intihar etmediyse, eğer sağlam, ya da yaralı olarak yakalanabileceği, sorgulanabileceği halde çatışarak öldürüldüyse, bu da sabotaj gibidir.

-Eğer böyleyse, birilerinin acaba katilin vereceği bilgilerin istenmeyen kişilere, yerlere uzanabileceği endişesini mi taşıdığı, o yüzden mi katili ortadan kaldırdığı da soruşturulmalıdır.

-Dün gece Rus diplomatın korunmaması bakımından, öldürülmesinin engellenememesi bakımından, katilin polis çıkması bakımından, Türkiye'yi uluslararası ilişkilerde düşürdüğü güvensiz ülke statüsü bakımından ve katilin yakalanıp bilgi alınması varken sırlarıyla "etkisiz hale getirilmesi" bakımından, kısaca neresinden bakarsanız oradan bir utanç kaynağı oldu.