BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.497,93
HABER /  GÜNCEL

Suikastçi Mevlüt Mert Altıntaş kimdir FETÖ'cü mü nereli?

RUSYA büyükelçisi suikastçisi Mevlüt Mert Altıntaş isimli çevik kuvvet polisi çıktı. Peki kimdir Mevlüt Mert Altıntaş FETÖ'cü mü aslen nereli?

Abone ol

RUSYA'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a suikast düzenleyen saldırganın Mevlüt Mert Altıntaş isimli çevik kuvvet polisi olduğu resmen teyit edildi. Saldırganın kimliğini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıkladı. Peki kimdir Mevlüt Mert Altıntaş, FETÖ örgütünden mi aslen nereli?

Uluslararası haber ajansı Reuters Rusya büyükelçisi suikastçisinin polis olduğunu duyurmuştu. Bu bilgi en üst düzeyden doğrulandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu saldırıyı yapan suikastçının kimliğini açıkladı.

MEVLÜT MERT ALTINTAŞ KİMDİR NERELİ?

Rus büyükelçisini öldüren saldırgan Mevlüt Mert Altıntaş isminde bir polis çıktı. 24 Haziran 1994 Aydın Söke doğumlu olan Mevlüt Mert Altıntaş Manisa Şehzadeler nüfusuna kayıtlı. Söke Cumhuriyet Anadolu Lisesi mezunu olan Mevlüt Mert Altıntaş, İzmir'de polis yüksekokulu mezunu.rus büyükelçi suikastçisi mert mevlüt altıntaş kimdir

Ankara Çevik Müdürlüğü'nde görev yapan Mevlüt Mert Altıntaş  2.5 yıldır bu görevde bulunuyordu. Mevlüt Mert Altıntaş'ın FETÖ'cü olduğu iddia ediliyor. Bakan Soylu basın toplantısında bu konuya değinmedi. Suikastin hedefi hakkında konuşan Soylu, "Bu suikast, bu saldırı, bu terör eylemi Türkiye-Rusya ilişkilerine gerçekleştirilmiş bir terör eylemidir. Büyük bir provokasyondur" dedi.

FETÖ'CÜ POLİS İDDİASI

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, saldırganın İzmir polis okulundan mezun olduğu ve o dönemde örgütün ilgili okulda yapılanmasının bulunduğu belirtildi.

Bu arada Prof. Dr. Yaşar Hacisalihoğlu, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında, saldırgan polisin ÖSYM sorularının çalınmasıyla ilgili davada şüpheli sıfatıyla ifade verdiğini duyurdu.

AİLESİ GÖZALTINA ALINDI

Rus büyükelçiyi öldüren Mevlüt Mert Altıntaş'ın ailesine yönelik operasyon başlatıldı. Saldırgan Mert Altıntaş'ın annesi, babası, kız kardeşi ve ev arkadaşı gözaltına alındı.

DARBE GÜNÜ İZİNLİYMİŞ

Bu arada polis memuru olduğu öğrenilen saldırganın 15 Temmuz darbe girişiminin hemen öncesinde iki günlüğüne izin aldığı öğrenildi.