BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,75
ALTIN 2.412,65
HABER /  GÜNCEL

Soylu saldırganın kimliğini açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da düzenlenen saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Saldırganın polis memuru olduğunu söyleyen Soylu, saldırıyla Türkiye- Rusya ilişkilerinin hedef alındığını söyledi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da Rus Büyükelçisi'ne yönelik saldırının Türkiye- Rusya ilişkilerine sıkılmış bir kurşun olduğunu söyledi. Soylu, saldırganın Ankara Çevik Kuvvet Müdürlüğü'nde görev yapan Mevlüt Mert Altıntaş olduğunu duyurdu.

Süleyman Soylu, Rus Büyükelçisi'ni öldüren saldırganın polis memuru olduğunu ve Ankara Çevik Kuvvet Müdürlüğü'nde görev yaptığını söyledi. Mevlüt Mert Altıntaş'ın Manisa nüfusuna kayıtlı olduğunu ve İzmir Polis Okulu'ndan mezun olduğunu kaydetti. Soylu'nun açıklamaları şöyle:

"Saldırgan 24 Haziran 1994 Aydın söke doğumlu! Manisa Şehsadeler nüfusuna kayıtlı. Söke Cumhuriyet lisesi mezunu. Ve halen Ankara Çevik Kuvvet müdürlüğünde görev yapan ve 2.5 yıldır görev yapan Mevlüt Mert Altındaş.

1'i yabancı 3 yaralımız var. Yaralılarımızdan birisi ayağından birisi kolundan tedavi altında bulunmaktadır. Bu suikast Türkiye Rusya ilişkilerine yönelik gerçekleştirilmiş bir terör eylemidir. Bu bir provokasyondur! bu acımasız terör eyleminin Türkiye'ye sıkılmış bir kurşun olduğunu ifade etmek istiyorum.

Dışileri Bakanımız Rusya'ya iner inmez bizi aradı. Savunma Bakanımız da yarın gidecekti. Bilinmelidir ki bu suikast bizi ve ülkemizi derinden üzmüştür. Bu terör olayı ülkemizi derinden yaralamıştır. Tekraren hem Rusya Federasyonu'na dostumuz Rusya halkına ve aynı zamanda kıymetli ailesine baş sağlığı dileklerimizi tekraren iletiyoruz."