BIST 10.277
DOLAR 32,32
EURO 34,83
ALTIN 2.388,77
HABER /  GÜNCEL

Rus büyükelçi öldü mü?

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov uğradığı silahlı saldırıda öldü. Rusya Büyükelçisine suikast düzenleyen kişinin polis olduğu öne sürülüyor.

Abone ol

RUSYA'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov silahlı saldırıda öldü. Karlov'a çok yakın mesafeden ateş açıldığı ve hayatını kaybettiği açıklandı.

Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov, Ankara'da katıldığı bir resim sergisinde saldırıya uğradı. Karlov'un düzenlenen saldırıda, olay yerinde hayatını kaybettiği açıklandı.  Saldırıda üç kişinin de yaralı olarak Ankara Güven Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ankara Büyükelçisi Karlov'un hayatını kaybettiğini açıkladı. Zaharova, Karlov'un vurulmasını terör saldırısı olarak gördüklerini belirtti.

BÜYÜKELÇİ KORUMASIZ GEZİYORDU

Gazeteci Muharrem Sarıkaya, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden büyükelçi hakkında bilgi verdi. Büyükeçinin tercümanıyla konuştuğunu söyleyen Muharrem Sarıkaya, "Büyükelçinin bir özelliği vardı; büyükelçi hiç koruma taşımazdı. Zırhlı arabaya binmezdi. Hatta bunlar kendisine sorulduğunda "Bana kimse bir şey yapmaz, bana kimse bir şey yapamaz" yaklaşımı içerisindeydi." diye konuştu.