BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.436,42
HABER /  GÜNCEL

Rus büyükelçisini öldüren suikatçi bakın kim çıktı?

Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik saldırıda suikastçinin kimliği şoke etti. Rus büyükelçisini öldüren polis çıktı. Peki kimdir Mevlüt Mert Altıntaş aslen nereli?

Abone ol

RUSYA'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a suikast düzenleyen saldırganın polis olduğu iddiası resmen teyit edildi. Saldırganın kimliğini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıkladı.

Uluslararası haber ajansı Reuters saldırganın polis olduğunu duyurmuştu. Bu bilgi en düzeyden doğrulandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu saldırıyı yapan suikastçinin kimliğini açıkladı.

SUİKATÇİ ÇEVİK KUVVET POLİSİ ÇIKTI

Rus büyükelçisini öldüren saldırgan Mevlüt Mert Altıntaş isminde bir polis çıktı. 24 Haziran 1994 Aydın Söke doğumlu olan Mevlüt Mert Altıntaş Manisa Şehzadeler nüfusuna kayıtlı. Söke Cumhuriyet Anadolu Lisesi mezunu olan Mevlüt Mert Altıntaş, İzmir'de polis yüksekokulu mezunu.

Ankara Çevik Müdürlüğü'nde görev yapan Mevlüt Mert Altıntaş  2.5 yıldır bu görevde bulunuyordu. Mevlüt Mert Altıntaş'ın FETÖ'cü olduğu iddia ediliyor.

Bakan Soylu basın toplantısında bu konuya değinmedi. Suikastin hedefi hakkında konuşan Soylu, "Bu suikast, bu saldırı, bu terör eylemi Türkiye-Rusya ilişkilerine gerçekleştirilmiş bir terör eylemidir. Büyük bir provokasyondur" dedi.

FETÖ'CÜ POLİS İDDİASI

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, saldırganın İzmir polis okulundan mezun olduğu ve o dönemde örgütün ilgili okulda yapılanmasının bulunduğu belirtildi.

Bu arada Prof. Dr. Yaşar Hacisalihoğlu, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında, saldırgan polisin ÖSYM sorularının çalınmasıyla ilgili davada şüpheli sıfatıyla ifade verdiğini duyurdu.