BIST 10.331
DOLAR 32,22
EURO 34,76
ALTIN 2.456,48
HABER /  GÜNCEL

Metrobüsün vidası çıktı

Metrobüs sisteminde, araç yok, şoför yok, durak yok, üstgeçitlerde vida bile yok...

Abone ol Günde 80 bin kişinin kullandığı metrobüs sisteminde; araç yok, şoför yok, durak yok, dönüş rampaları yok. Son dakikada apar topar kondurulan üstgeçitlerde vida bile yok

İstanbul trafiğine çözüm olması için geliştirilen metrobüs sistemi, altyapısı tamamlanmadan hizmete açılınca skandala dönüştü. Deneme seferine getirilen, dönüş rampaları bitmediği için de yoğun saatlerde kullanılamayan 2 metrobüs Hollanda’ya gönderildi. Son dakikada yapılan üstgeçitlerinse, her gün üzerinden geçen vatandaşlar için tehlike oluşturduğu ortaya çıktı. Çünkü aceleye gelen geçitlerin birleşme noktalarında vidalar eksik.

HER ŞEY EKSİK
Küçükçekmece-Topkapı arasındaki metrobüs sistemi, 17 Eylül’de okullar açılınca, apar topar hizmete sokulduğu için, her gün yeni bir eksiklik ortaya çıkıyor.

KÖRÜKLÜYE KALDI
80 bin kişinin kullandığı metrobüs hattının yükü, Mercedes CapaCity model ekstra uzun körüklü 8 araçla 30 çift katlı otobüse kaldı. Sıkıntılar bununla bitmedi. Duraklar tamamlanmadığı, üstgeçitler yapılmadığı için vatandaşlar sorun yaşadı. Yolculuk 15, üstgeçitten geçme süresi ise 10 dakika oldu.

Son olarak, aceleye getirilen 9 üstgeçidin ayaklarını tutan demirlerdeki vidaların çoğu yerinden çıktı. En yoğun duraklardan biri olan Merter’deki üstgeçidin bu halini, bir vatandaş fark etti. Normalde, geçidin her bağlantı noktasında dört vida olmalı. Ancak çoğunda sadece iki vida var, bazılarında ise bir... Köprünün Merter tarafındaki ayağında, orta kısmı birbirine bağlayan iki parçada hiç vida yok. Bu parçalar yerinden oynamış, düştü düşecek. Bazı vidalar da gevşemiş. Aksaklıkların giderilmesi ne kadar sürecek belli değil ama İstanbul, metrobüslerine temmuzda kavuşacak.