BIST 10.733
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.500,09
HABER /  GÜNCEL

Yasin Hayal: Fenere başarılar

Yasin Hayal savcıya mektup yazdı. Savcı Fenerliydi...

Abone ol

Büyük soruşturmaların ünlü zanlıları, cezaevinden savcılara sık sık mektup gönderiyor. En son Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink suikastının azmettiricisi olduğu iddia edilen Yasin Hayal'in savcıya gönderdiği mektuplar gündeme geldi. Soruşturmayı yürüten savcının koyu Fenerbahçe taraftarı olduğunu öğrenen Yasin Hayal, mektuplarını '100. yılında Fenerbahçe'ye başarılar' dilekleriyle bitiriyordu.

Yasin Hayal'den sonra 13 Haziran 2007'de Ümraniye'de bir gecekonduya yapılan baskında ele geçirilen 27 el bombası, TNT kalıpları ve fünyeler ile ilgili gözaltına alınan emekli Yüzbaşı Tekin de mektup gönderen ünlü zanlılar arasına katıldı.

Tekin, savcıya gönderdiği onlarca mektuplarda 1974 Kıbrıs Harekatı'nda Kıbrıs'ta teğmen olarak görev yaptığı sırada gösterdiği başarıları anlatıyor. Türkiye'de kendisi kadar çok madalya sahibi asker olmadığını öne süren Tekin, 'disiplinsizlik' suçundan 1983 yılında Türk Silah Kuvvetleri'nden atılmasına neden olan 'Tuzla'daki bar baskını' olayı nedeni ile yargılandığı davadan da beraat ettiğini aktarıyor.

Kaynak: Zaman