BIST 10.744
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.504,14
HABER /  GÜNCEL

Mahkemenin örneği Beyaz Show

Beyaz Show'da kullanılan sistem, mahkemeye örnek oldu.

Abone ol

2006 yılında Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı ve Adapazarı Emlakçılar Odası Başkanı Keramettin Uçak'ın da dahil olduğu çeteye yönelik gerçekleştirilen 'Makas 1' isimli operasyon kapsamında da gizli tanık ifadelerine başvuruldu.

Operasyona ilişkin 17 sanıklı çete davası İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülürken, gizli tanığın, dinlenmesi amacıyla mahkemeye çağrılmasına karar verildi.

KİMLİĞİ VE SESİ NASIL GİZLİ KALACAK?

Gizli tanığın kimliği ortaya çıkmadan sanıklar ve sanık avukatları önünde nasıl ifade vereceği tartışma konusu oldu. Mahkeme başkanı Şeref Akçay, TRT'ye ve üniversitelere yazılar yazarak 'Kişinin ses ve görüntüsünü değiştirerek ifade vermesini sağlayacak bir sistem var mı?' diye sordu.

AVUKAT BEYAZ SHOW'U ÖRNEK GÖSTERDİ

Mahkeme, olumsuz cevap gelmesi üzerine savunma avukatının teklifini kabul etti. Avukat Mandıroğlu, "Beyaz'ın şovunda kullandığı ses mikseri var. Sesi inceltip kalınlaştırıyor. Mikser mahkemede tanığı dinlerken de kullanılabilir." dedi. Teklifi olumlu bulan mahkeme başkanı mikserin getirilmesi için Kanal D ve atv televizyonlarına yazı yazılmasına, duruşma günü de mahkemede bir paravan bulundurulmasına karar verdi.

Karara göre, gizli tanık paravan arkasından kişinin sesini değiştiren ve şov programlarında kullanılan ses mikseri ile ifade verecek.

Kaynak: Zaman