BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,82
ALTIN 2.417,75
HABER /  GÜNCEL

Metin Feyzioğlu sıfır noktasında! 'Söylediğim birilerinin canını çok yakmış'

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Şanlıurfa Akçakale'ye giderek sınır hattında harekatı takip eden gazetecileri ziyaret etti. Feyzioğlu yaptığı açıklamada, "Söylediğim birilerinin canını çok yakmış" diye konuştu.

Abone ol

Dün Telabyad'dan atılan havan mermilerinin Akçakale'de gazetecilerin kaldığı otelin yakınına düşmesi nedeni ile 'geçmiş olsun' dileklerini ileten Metin Feyzioğlu, gazetecilerin sorularını cevapladı.

"Dünya buraya geldiği halde bunu görmüyor"

"Devlet sivillerin hayatını korumak zorunda değil" açıklaması tepki çeken Feyzioğlu'nun yaptığı değerlendirmeler şöyle: Bugün dimdik durduğumuzu göstermek için buradayız.

Çünkü iki gündür sizin Türk gazetecilerin kahramanlığını gözlerimiz nemli izliyoruz.

Burada bir iş yapıyorsunuz burada Cenevre Sözleşmelerini uluslararası Roma Statüsünü yok sayarak sizin üstünüze keskin nişancıların ateş ettiler havan toplarıyla ateş ettiler. Siz görevden kaçmıyorsunuz, muazzam bir iş yapıyorsunuz ve dünyaya bunu anlatmak için çırpınıyorsunuz. Dünya bunu buraya geldiği halde görmüyor.

"Söylediklerim birilerinin canını yakmış"

FETÖ-PKK ortak mekanizması çalışıyor şu anda dünyada fotoğrafları, görüntüleri fabrika edip üretip Türk’ler işte şuraya saldırdı, Türk’ler şöyle yaptı diye bir kara propagandanın içindeler.

Bir daha ve bir daha tekrarlıyorum, dün söylediğim birilerinin canını çok yakmış ki bütün FETÖ ve PKK web sitelerinden saldırıya geçtiler.

Buradan bir daha tekrarlıyorum Türk ordusu ve Türk askeri şehit olmayı göze alıyor ama sivillere zarar vermeyi kabul etmiyor.  Biz bunu sırada da yaşadık biz bunu Cizre'de de yaşadık o çukurlarda yaşadık evet biz onları orada çukurlarına gömdük.  Burada da kazdıkları mevzilere, çukurlara yine gömeceğiz.

"Devlet sivillerin hayatını korumak zorunda değil"

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Suriye'nin kuzeyinde yürütülen operasyona ilişkin "Eğer silahlı güçler sivilleri kendilerine kalkan yapıyorsa saldırıya uğrayan devlet sivillerin hayatını korumak zorunda değildir" açıklaması tepki çekti.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
YPG'liler ABD'nin verdiği milyonluk araçları bırakıp kaçtı
Foto Galeri YPG'liler ABD'nin verdiği milyonluk araçları bırakıp kaçtı Galeriye Gözat