BIST 9.716
DOLAR 32,55
EURO 34,82
ALTIN 2.430,69
HABER /  GÜNCEL  /  HAVA DURUMU

Meteorolojiden son dakika uyarısı! Sıcaklık birden 0 derece düşecek İstanbul'a kar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni haftada kar yağışının geri döneceğini açıkladı. Salı günü İstanbul'da 15 dereceye ulaşacak olan sıcaklıklar çarşamba günü kısa süre içinde 5 dereceye düşecek. Ardından da kar gelecek... İstanbul bu gece için İstanbul'a sarı alarm verdi...

Abone ol

Geçtiğimiz haftalarda yurdu etkileyen kar yağışı bir haftalık aranın ardından geri dönüyor. Salı gününden itibaren yaklaşık 10 derece düşecek olan sıcaklıkların ardından hafta sonuna kadar kar yağışı ülke gündeminde olacak.

Meteoroloji’nin tahmin haritasına göre İstanbul’da karla karışık yağmur bekleniyor ancak perşembe gününden itibaren kar yağışı Anadolu’da daha geniş bir alanda etkili olacak.

Özellikle yurdun batı kesimlerinde mevsim normallerinin üstünde seyredecek olan sıcaklıklar salı gecesi kısa süre içinde yaklaşık 10 derece birden düşecek.

Marmara Bölgesi’nde sağanak yağış etkili olacak ancak iç ve yüksek kesimlerde kar yağışı kısa süreli olarak kendini gösterebilir.

3 il için kritik fırtına uyarısı geldi

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü, yarın Isparta, Burdur ve Muğla için kuvvetli fırtına uyarısı yaptı. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Isparta ve Burdur'da yarın saat 12.00'den itibaren etkili olacak fırtına ve kuvvetli fırtınanın hızının 60-90 km/sa, yüksek kesimlerde ise 90-120 km/sa olmasının beklendiği kaydedildi. Fırtınanın, iki ilde de gece saatlerinde etkisini kaybedeceği belirtildi. Muğla'da ise yarın saat 03.00 sıralarında başlayacak fırtına ve kuvvetli fırtınanın saat 21.00'e kadar sürmesinin beklendiği belirtilerek, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

İstanbul için 'sarı' kodlu uyarı geldi

Meteoroloji, İstanbul için kuvvetli rüzgar ve fırtınaya karşı sarı kodlu uyarı yaptı. Meteroloji'nin internet sitesinde yer alan uyarıda şu ifadelere yer verildi: "Güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (60-90 km/sa, yüksek kesimlerde 90-120 km/sa) beklendiğinden ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." Bu gece saat 02.00'de başlayacak kuvvetli rüzgar ve fırtınanın yarın gece saat 23.00'e kadar sürmesi bekleniyor.