BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,63
ALTIN 2.412,34
HABER /  GÜNCEL

Meteorolojiden korkutan uyarı! 3 alarm birden

Haziran ayı şiddetli yağışlara sahne oluyor, meteorolojiden gelen uyarıda bu kez çamur yağmuru da var.

Abone ol

Türkiye yaz başında şiddetli bahar yağmurlarına sahne oluyor. Meteorolojiden üst üste uyarılar var. Bu kez kuvvetli yağmur uyarısına bir de çamur alarmı eklendi.

ÇAMUR YAĞACAK

Meteorolojiden gelen açıklamaya göre dün geceden itibaren batı kesimler ile iç kesimlerde Afrika üzerinden gelen tozlarla çamur yağışı görülecek. Güneyli rüzgarlarla birlikte taşınacak tozun Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'da yer yer görüş kısıtlamasıyla birlikte çamur şeklinde yağışlara yol açacağı bildirildi.

ŞİDDETLİ YAĞIŞ BEKLENEN YERLER

Marmara ve Kıyı Ege'de etkili olmaya başlayan şiddetli yağışlar bugün yer yer çok kuvvetli olarak devam edecek. Meteoroloji şu iller için sel uyarısında bulundu;

*İzmir'in kuzey ilçeleri
*Edirne,
*Kırklareli
*Tekirdağ
*Bursa
*Bilecek
*Balıkesir
*İstanbul'un Avrupa yakası
*Çanakkale
*Balıkesir'in batı ilçelerinde çok kuvvetli yağış bekleniyor.

Yağışlar sel, su baskını, yıldırım, heyelan, dolu, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara sebep olabilecek.

KUVVETLİ FIRTINA UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün öğle saatlerinden itibaren güneybatı kesimlerde etkisini arttıracak olan rüzgar, Güney ve İç Ege'de kuvvetli fırtınaya çevirecek.

İzmir, Aydın, Denizli, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak ve Göller yöresinde ile Muğla çevreleri fırtınaya karşı uyarılan yerler oldu.

ÜSKÜDAR'DA DENİZLE KARAYI BİRLEŞTİREN YAĞMURUN FOTOĞRAFI ÜRPERTİCİ (TIKLA GÖR)

üsküdarda-yağmur-böyle-indi-fotoğraf.jpg

BÖLGELERDE BUGÜN BEKLENEN HAVA DURUMU

MARMARA : Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Edirne, Kırıklareli, Tekirdağ, Bursa, Bilecik, Balıkesir il merkezi ve doğu ilçeleri ile İstanbul'un Avrupa Yakasında kuvvetli, Çanakkale ile Balıkesir'in batı çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin güney kesimleri başta olmak üzere yer yer toz taşınımı bekleniyor.

EGE : Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İzmir'in kuzey çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/s), Muğla çevrelerinde kuvvetli fırtına(75-88 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Güneyli yönlerden kuvvetli esecek rüzgarla birlikte bölgenin batısında yer yer toz taşınımı bekleniyor.

AKDENİZ : Parçalı ve çok bulutlu, Isparta çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'de güney yönlerden kuvvetli olarak (40-70 km/s) esmesi bekleniyor. Güneyli yönlerden kuvvetli esecek rüzgarla birlikte bölgenin batısında yer yer toz taşınımı bekleniyor.

i̇stanbulda-dolu-buzullari-oluştu.jpg
İÇ ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir ve Nevşehir çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güney kesimleri başta olmak üzere yer yer toz taşınımı bekleniyor.

KARADENİZ : Parçalı zamanla çok bulutlu, bölgenin batısının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğusunun parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU : Az bulutlu kuzeydoğusu parçalı ve çok bulutlu, Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzeydoğu ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEY DOĞU ANADOLU : Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

üsküdarda-denizle-kara-birleşti.jpg

HAVA SICAKLIĞI :Ülkemiz genelinde 3 ila 6 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle batı ve kuzeybatı, zamanla Ege, Akdeniz ve İç Anadolu'da güney yönlerden orta kuvvette, Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun güneybatısında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/saat), Muğla çevrelerinde kuvvetli fırtına(75-88 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.