BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.393,26
HABER /  GÜNCEL

Bu nasıl şey! Haziran ayında yolda buzdağı

İstanbul'da yağan dolu ortaya şoke eden görüntüler çıkardı. Haziran ayında kentin merkezinde buz kütleleri oluştu.

Abone ol

İSTANBUL'da dün akşam saatlerinde etkili olan dolu yağışı geride bıraktığı manzara ile ağızları açık bıraktı. Esenler'de doludan sonra yolda buz kütleleri oluştu. Ekipler hayatlarında ilk kez böyle bir temizlik yaptı.

İklim değişikliği mi dersiniz yoksa felaket habercisi mi ama dolu yağışını gören bir çok kişinin reaksiyonu 'Ben ömrü hayatımda böyle şey görmedim" şeklindeydi.

Yağmurun ardından inen şiddetli dolu Haziran ayında İstanbul'un göbeğinde buz kütleleri yarattı. İşte görenleri hayretler içinde bırakan manzara (aşağıdaki galeriye bakın)

dolu-istanbul.jpg
HAZİRAN ORTASINDA YOLDAN BUZ DAĞI KÜRÜDÜLER


HAYATIMDA BÖYLE ŞEY GÖRMEDİM

O anları görüntüleyen Satılmış Kilis isimli vatandaşın çektiği görüntü ve hayret tepkisi herkesin dilinde.

Aracında dolu anını cep telefonu ile kaydeden Kilis, bir yandan da "Buz dağları uçuşuyor hayatımda böyle şey görmedim" diyerek duygularını aktarıyor.

"BUZ DAĞLARI YÜZÜYOR"

Bir yandan video çeken, bir yandan da kendine has üslubuyla dolu yağışı sonrası oluşan manzarayı anlatan Satılmış Kilis'in şaşkınlığı ve heyecanı, sözlerine şu şekilde yansıdı:

"Şu an adeta her yer bembeyaz kar gibi dolu dolmuş gibi. Her yer bembeyaz ben hayatımda böyle bir dolu görmedim. İnanmayacaksınız; ama gerçekten adeta yolun ortasında buz dağı, kar oluşmuş durumda şuan.

27 yaşına geldim, ben ömrü hayatımda böyle bir dolu görmedim; adeta buz dağları yüzüyor. Nereden baksan burada 20-30 cm bildiğiniz buz, kar oluşmuş. Buz dağları uçuşuyor, burası Atışalanı. Görmeniz gerek inanamazsınız hayretlere kapılırsınız, ilk defa hayatımda böyle bir şeye rastladım. İnanılamayacak bir durum. Yol kenarları bütün çimenlikler bildiğiniz kar gibi dolmuş, oradaki gördüğüm manzaraya inanamıyorum"