BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Meteorolojiden fırtına uyarısı!

Meteoroloji özellikle Marmara'da etkisini gösterecek fırtınaya karşı uyardı. İşte yapılan o açıklama...

Abone ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu akşam saatlerinde güney ve güneybatıdan (Lodos) 5 ila 7 (50-60 km/saat) kuvvetinde fırtınamsı rüzgar şeklinde esecek olan rüzgarın, yarın öğle saatlerine kadar etkisini sürdürmesinin tahmin edildiğini açıkladı.

Rüzgarın periyot boyunca zaman zaman 8 (70-80 km/saat) kuvvetinde esmesi beklendiği belirtildi.

MARMARA:Parçalı ve çok bulutlu, batısından başlayarak zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Kırklareli, Edirne, Çanakkale ile Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde (Edremit, Burhaniye ve Ayvalık) kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli(30-50 km/s), Çanakkale çevrelerinde fırtına (60-80km/s) şeklinde esmesi bekleniyor. Kuvvetli rüzgar (lodos), nedeniyle soba ve doğalgaz kaynaklı meydana gelebilecek baca gazı zehirlenmelerine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olması gerekmektedir.

EGE:Çok bulutlu, genellikle yağmur ve sağanak, kıyılarının gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin iç kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-50 Km/S), kıyılarında fırtına şeklinde (60-80 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Kuvvetli rüzgar (lodos) nedeniyle soba ve doğalgaz kaynaklı meydana gelebilecek baca gazı zehirlenmelerine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olması gerekmektedir.

AKDENİZ:Parçalı, zamanla çok bulutlu, Batı Akdeniz'in yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinden itibaren Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU:Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Eskişehir ile yarın (Perşembe) sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve batısının genellikle yağmur ve sağanak yağışlı, gece ve yarın (Perşembe) sabah ilk saatlerde Eskişehir ve Çankırı'nın yüksekleri ile Ankara'nın kuzey çevrelerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ:Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden sonra batısından başlayarak bölge genelinin yağmurlu yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ:Parçalı ve az bulutlu, yarın (Perşembe) sabah saatlerinde Orta Akdeniz'in çok bulutlu, Çorum çevrelerinin yağmur, yüksek kesimlerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsü nedeniyle muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU:Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. Yüksek kar örtüsü nedeniyle muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 GÜNEYDOĞU ANADOLU:Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte doğusunda yer yer sis hadisesi bekleniyor.