BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'a göre PKK cenazesi bir sınav!

PKK'lı 3 kadının cenazesi Türkiye'yi gerdi. Başbakan Erdoğan, ikinci Habur krizi yaşanmaması için her kesimi uyardı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- İmralı sürecinde Paris suikasti ile sarsılan Türkiye, barış yolunda ikinci bir Habur kazası yaşamanın endişesini taşıyor. Başbakan Erdoğan'ın aklında da bu var.

Türkiye'ye getirilen cenazelerin defini öncesinde açıklama yapan Erdoğan, "'Yarın ve Cuma günü Diyarbakır, Mersin, Kahramanmaraş, Tunceli'de yapılan gösteriler için teyakkuzda olacaktır. Bu süreç bir turnusol kağıdıdır. Bir samimiyet sınavıdır. 75 milyon kimin nerede durduğunu çok daha net görecektir'' dedi.


ERDOĞAN BAHÇELİ'YLE YÜZDE 70'İN DALGASINI GEÇTİ


Başbakan Erdoğan, Devlet Bahçeli'nin "AK Parti yüzde 70 oy alır" sözleriyle ilgili şunu söyledi:

"Ben MHP'nin sözlerine itibar etmeyeceğimiz söylemiştim. Dün MHP genel başkanı bilinçsizce öyle bir pas attı ki bunu taça atmak mümkün değil..."

DEVAMINI OKU

recep-tayyip-erdoğan-devlet-bahçeli-yüzde-70.jpg

DEVLET BAHÇELİ'NİN YÜZDE 70
AÇIKLAMASI


bahçeli,-ak-parti-yüzde-70-oy-alacak.jpg

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

SON DERECE HASSAS SÜREÇTEN GEÇİYORUZ

Terör meselesine çözüm üretmek için sürdürüyoruz. Son derece hassas süreçten geçiyoruz. Her bir arkadaşımın sürecin hassasiyetini anlamasını özellikle rica ediyorum. Türkiye'de terör sorununun sona ermesi ile her türlü rantını kaybedecek kesimler var. Bunlar bu süreci engellemek içn her türlü şeyi yapacaktır. Bunlar milletin zihnini bulandırmak için çalışacaklar. Milletimizin bunlara itibar etmemesi için teşkilatımız bu söylentilerin üzerine gitmeli. Biz AK Parti olarak yasaların dışında hiçbir işin çabanın içinde olmadık olmayız. Biz Türkiye'nin partisiyiz.

Acıyı dindirmek için Türkiye'nin ayağına bağ olan sorunu sonlandırmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu ortaya koyduğunuz anlayış çerçevesi dışında söylenen yalandır iftiradır. Milletimizi yanıtmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz.

BU BİR SAMİMİYET SINAVIDIR

Yarın ve Cuma günü Diyarbakır, Mersin, Kahramanmaraş, Tunceli'de yapılan gösteriler için teyakkuzda olacaktır. Bu süreç bir turnusol kağıdıdır. Bir samimiyet sınavıdır. 75 milyon kimin nerede durduğunu çok daha net görecektir. Bakın dün BDP Paris'te yaşananlardan hükümeti sorumlu tutmak gibi bir taktiği benimsediler. Bunlar Fransa'ya soru soracak cesareti bulunmayanların kof kabadaylık çabalarıdır.Biz bunu yutmayız.

TERÖRLE MÜCADELEDEN VAZGEÇECEK DEĞİLİZ

Bu süreçte her türlü sözlü ve fiili kışkıştmada sabrın tarafında durmaya devam edeceğiz. Biz soğukkanlılığımızı muhafaza edeceğiz. Birileri farklı anlamlar çıkarmasın. Terörle mücadeleden vazgeçecek değiliz. Terör örgütü silahlarını bırakana kadar, saldırılarına son verene kadar güvenlik güçlerimiz operasyonlara devam edecektir. Güvenlik güçlerimiz kahramanca ülkemiz için çalışırken sabotajların yaşanmasının önüne geçiyorlar.

CHP'Lİ VEKİLİN KENDİ BAŞKANINA SÖZ SÖYLEYECEK CESARETİ YOK

Bir kof kabadayılık örneği de teröristlerin evlerine taziyeye giden CHP'li milletvekili yaptı. Onunda kendi başkanına söz söyleyecek cesareti yok. Bizim üzerimizden prim yapma gayretinde. Hani bu CHP Atatürk'ün partisiydi, hani CHP Cumhuriyeti kuran partiydi.

Her fırsatta Atatürkçüyüm diyen CHP, Ege'de Rumlara etnik temizlik yapıldı deme cesareti gösteriyor. CHP Genel Başkanı hemşerisi olan milletvekilinden farklı zihniyete sahip değil. Çünkü gizli ajandası var o ajandasını açamaz.

GERÇEĞİ CHP GENEL BAŞKANI'NIN YÜZÜNE ÇARPTIK AMA...

CHP Genel Başkanı Çin'de belki kendisine bu hususu hatırlatırız.Kendisi o koltuğa oturduğu itibaren Türkiye'yi gazetecileri hapis eden ülke olarak lanse etti .Nereye gitse Türkiye'de gazeteciler tutuklu dedi. Şimdi kendisi Çin'de. Gerçeği yüzüne çarptık ama kendi ülkesini karalamaya devam etti.

BÖYLE GAZETECİ OLUR MU?

HD isimli şahız gazeteci.Mahkum olduğu suçlar; terör örgütüne üye olmak, kaldığı hücre evinde ateşli silahlar bulundurmak, Kadıköy'de marinaya patlayıcı koymak, silahlı banka soygunu. Ve bu gazeteci. Böyle gazeteci olur mu?

Bunlar CHP'nin Genel Başkanına göre gazeteci. O örgüte göre de gazeteci. Nasıl bir örgütse.

E.S isimli gazeteci.Mahkum olduğu suçlar; PKK örgüt üyesi olmak, emniyete silahlı saldırı, örgüt adına haraç toplama. Buyrun size CHP Genel Başkanı'nın gazetecileri.

CHP Genel Başkanı çıkmış terörist evine taziyeye giden vekiline ayar vermeye çalışıyor. Üzüm üzüme baka baka kararır. Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş.