BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,71
ALTIN 2.420,04
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Twittter'ı 'minik gamzeler' bastı

Tek bir twit belki de bir miniğin yüzünü güldürecek. İşte bir avuç gönüllünün onbinleri bir araya getiren mucize öyküsü;

Abone ol

İNTERNETHABER- Bir avuç gönüllünün başlattığı yardım seferberliği sosyal medyayı da büyüledi. "Minik Gamzeler" için harekete geçen twitter kullanıcılarının hedefi ise, #MinikGamzelerDemek başlığıyla, sosyal medyada farkındalık yaratmak! Peki "Minik Gamzeler" hareketi nasıl ortaya çıktı, amaçları ne?

İşte 2008 yılında başlayan o büyünün seyir defteri;

Yıl 2008'i gösterdiğinde İstanbul'un Fatih bölgesinden bir davet yükseldi. Davetin sahibi Büşra Karahan isimli bir ev hanımı, bir anneydi. 

"Haydi gelin bu bayram bir miniğin suratında gamze olalım" diyordu..

Hiç bir dernek, vakıf, parti veya özel kuruluşa bağlılı olmadan, sadece hayırseverlerlerin elele verip kimsesiz, çaresiz veyahut ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının yüzünde bir gülümseme oluşturmaktı amaç.

Önceleri çok az kişi bu davete uydu. O yıl 7, evet yanlış okumadınız. Sadece 7 minik çocuğun yanağında gamze oldular.

Büşra karahan'ın attığı bu küçük adım her yıl biraz daha büyüdü. "Minik gamzeler" adıyla çocukların yüzünde tebessüm bırakan bir grup oldu.

Sonra...

Sonrası tam bir büyülü hikaye.

Duyanların akın akın geldiği, hayırseverlerin yardımda yarıştığı dev bir platform haline geldi. Bu gönül kumbarası önüne geçilemez bir yardım kuruluşu halini alınca adına "Minik Gamzeler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Platformu" dediler.

O büyülü hikaye bugün 537 çocuğun yüzünde birer gamzeye dönüşmüş durumda.

Minik Gamzeler'in fikir annesi olan Büşra Karahan, geride bıraktıkları 4 yılı özetle şöyle anlatıyor:

"Hiçbir yere bağlı olmadan 4 senedir küçük tebessümlere, büyük mutluluklara ve kocaman umutlara vesile olmaya çalışan hayırsever bir topluluktur Minik Gamzeler...  Herhangi bir kuruluşa bağlılığımız olmadığı gibi, yardımlarda asla nakit para kabul etmiyoruz. Bayram öncesi veya en olmadık zamanda.. bize gelen talepler doğrultusunda geniş çaplı araştırmalar yapıyor, yavrularımızın isimlerinin yazılı olduğu listeler hazırlıyor ve bu listeleri Facebook üzerinde oluşturduğumuz etkinlik sayfamızda yayınlıyoruz. Biz sadece bölgelerdeki hayırsever vatandaşlara durumu arzediyor, onların ihtiyaç olan yerlere bizim vasıtamızla gerekli yardımı yapmalarını sağlıyoruz.

Sloganımız "Bir Gülümseme Bin Umut." Hayırseverlere, "Sizler var oldukça minikler gamzesiz kalmayacak" diyerek sesleniyoruz.

Karahan sadece bir alanda çalışmadıklarını şu örneklerle anlatıyor:

"Sadece bayramlarda veya özel günlerde yardıma koşmuyoruz elbette.  Eğitime katkı etkinlikleri yapıyoruz. Okullara kırtasiye ve araç gereç yardımlarında ilk sırada yer alan bir kuruluş olduk. çocukların sadece kıyafetlerini değil, okul için gerekli olan tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Okul müdürleri ve muhtarlarla işbirliği yaparak ihtiyaç sahiplerini belirliyoruz. "

Gözlerden uzak, gösterişsiz bir hizmet vermeye çalıştıklarını söyleyen Karahan şöyle devam ediyor:

"Biz gösteriş yapmak yerine gösteri yapmayı tercih ediyoruz. Adı, ırkı, memleketi önemsemeden, ihtiyaç sahibi olan kim veyahut neresi varsa oraya yardım ve destek elimizi gösteriyoruz. Bir tek sıkıntımız var. AVM'lerde minikler yararına etkinlikler düzenlemek istiyoruz. İstanbul'un en merkezi AVM'leri ile iletişime geçmeye çalışıyoruz ama bu konuda henüz yeteri kadar destek alamadık. Lütfen AVM yetkilileri de bu konuda bizden desteğini esirgemesin diyor."

Bugüne kadar yüzünde gamze oluşturulan miniklerin resimlerini Facebook'ta oluşturulan bir sayfada yayınlayan Karahan ve ekibi, maddi ve manevi destek vermek isteyen herkesi bu hareketin içinde olmaya çağırıyor.

MİNİK GAMZELER'İN KURUMSAL SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

MİNİK GAMZELER FACEBOOK ETKİNLİK SAYFASI İÇİN TIKLAYIN