BIST 9.902
DOLAR 32,58
EURO 35,01
ALTIN 2.461,05
HABER /  GÜNCEL

Meteorolojiden don uyarısı!

Doğu'da sıcaklık -17'ye kadar düştü. Meteoroloji ise buzlanma olaylarına karşı uyardı. İşte yurtta beklenen sıcaklıklar...

Abone ol

Türkiye donuyor. Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava dalgası etkisini sürdürüyor.

Meteoroloji özellikle buzlanma ve don olaylarına karşı urayıyor. İşte hafta sonu yurtta beklenen sıcaklıklar...

İç Anadolu, İç Ege, Karadeniz ve Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu, Trakya ile Bursa, Balıkesir ve Bilecik çevrelerinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU'DA SICAKLIK - 17 DERECE OLDU

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 17 dereceyle Erzurum'da ölçüldü.Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkili oluyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum'da eksi 17, Kars'ta eksi 13, Ardahan'da eksi 8, Erzincan'da eksi 7, Ağrı'da eksi 6 ve Iğdır'da 1 derece ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Kars'ta eksi 5, Erzurum ve Ardahan'da eksi 4, Ağrı'da eksi 3, Erzincan'da 1 ve Iğdır'da 3 derece olacağı tahmin ediliyor.

Soğuk hava nedeniyle bazı ev, iş yeri ve araçların camları buz tuttu, çatılarda buz sarkıtları oluştu. Kaldırımların da buz tuttuğu kent merkezlerinde, belediye ekiplerince kar ve buzla mücadele çalışması yapılıyor.

Meteoroloji yetkilileri, yollarda buzlanmaya karşı sürücüleri dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?

screen-shot-2012-12-15-at-10.33.40-am.png

screen-shot-2012-12-15-at-10.33.43-am.png

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU

MARMARA:Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

EGE:Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

AKDENİZ:Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU:Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ:Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ:Parçalı çok bulutlu, Trabzon, Rize ve Artvin ile gece geç saatlerde Giresun, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Giresun, Trabzon ve Rize'de yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU:Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun (Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Bitlis, Van, Hakkari) aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.