BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.430,45
HABER /  GÜNCEL

6 çocuğunun üstüne kuma getirdi

Üstüne kuma getiren kocasını terkeden 6 çocuklu kadının imdadına ile ve Sosyal İl Müdürlüğü yetişti.

Abone ol

Sivas'ta eşinin kuma getirmesi üzerine 6 çocuğunu alarak evini terk eden, yerleştiği Yozgat'ın Sorgun ilçesinde zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Sevgi Şahin'in (35) çocuklarına, Aile ve Sosyal İl Müdürlüğü tarafından maaş bağlanacak.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şerafettin Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, durumlarını basından öğrendikleri Sevgi Şahin ve çocuklarını ziyaret ederek, kaldıkları evde incelemelerde bulunduklarını kaydetti.

Ailenin durumunu bakanlığa bildirdiklerini ifade eden Akyüz ''6 çocuğunu alarak evini terk eden annenin kışı harabe bir evde geçirmesi düşünülemez. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak 6 çocuğun hepsine maaş bağlayamıyoruz. Bir ailede en fazla 2 çocuğa maaş bağlanabiliyor. Bu nedenle ailenin 2 çocuğuna toplam 900 lira maaş bağlayacağız. Sorgun Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı da ailenin kalacağı evi ve eşyalarını temin edecek'' dedi.

Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç ise ailenin zor şartlarda verdiği yaşam mücadelesinin kendilerini derinden üzdüğünü, bu nedenle aileye yardımda bulunacaklarını söyledi.

İlçede yaşayan bütün dar gelirli vatandaşlara imkanları ölçüsünde yardım etmeye çalıştıklarını vurgulayan Kılıç, şunları kaydetti:

''Zor durumdaki bu tür ailelere yardımda bulunmayı çok istiyoruz. Ancak zaman zaman yardım yapılan kişilerin bir gün sonra ortadan kaybolduğu yönünde şikayetler geliyor. Böyle olunca yardım konusunda tereddüt ediyoruz. Maalesef toplumumuzda çocuklarını kullanarak para kazanan insanlar var, çocukları istismar eden aileler var. Sevgi Şahin'in de böyle biri olup olmadığını araştırıyoruz. Araştırma sonucuna göre ailenin ev ve eşya ihtiyacını karşılamaya çalışacağız.''

Kılıç, aileye yardım yapmak isteyen vatandaşların Sorgun Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurabileceklerini sözlerine ekledi.

Sevgi Şahin (35) ve çocukları Engin (9), Dilan (7), Ezo (5), Hülya (4), Dilara (3) ve Yiğit Ali Şahin'in (1) zor şartlardaki yaşam mücadelesine ilişkin haberlerin basında yer alması üzerine yurdun çeşitli bölgelerinden çok sayıda kişinin aileye yardım yapmak için kaymakamlığa telefonla başvurduğu öğrenildi.