BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,56
ALTIN 2.382,63
HABER /  GÜNCEL

Meteoroloji'den 7 ile uyarı

Meteoroloji, Doğu Anadolu'da bulunan 7 il için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Abone ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkenin güney ve doğu bölgelerinde aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt, Van ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, güney kesimlerde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), Ülkemizin güneydoğu kesimleri ile Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, sabah ve öğle saatlerinde Marmara'da kuvvetlice (30-50 km/s) esecek. Bölgelere göre hava durumu ise şöyle tahmin ediliyor;

MARMARA: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden itibaren bölge geneli parçalı bulutlu geçecek. Rüzgar; sabah ve öğle saatlerinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esecek.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Aydın, Muğla ve Denizli çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin güney ve doğusu parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Niğde çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı bulutlu geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Gümüşhane, Bayburt, Rize ve Artvin çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Van ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.