BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,59
ALTIN 2.386,60
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Cep telefon devini HP kaptı!

Akıllı telefon pazarı HP'yi uykusundan uyandırdı ve şirket 1.2 milyar dolara Palm'i satın alarak en önemli atağını yaptı!

Abone ol

Apple iPhone, RIM BlackBerry, Koreli LG ve Samsung, Microsoft ve Google derken hareketlenen akıllı telefon pazarı HP'yi bile uykusundan uyandırdı. Şirket, akıllı telefon pazarında uzun bir tecrübeye sahip Palm'i 1.2 milyar dolara satın almak için harekete geçti.

Bir süredir Palm'in el değiştirebileceğine ilişkin dedikodular gerçek oldu. Akıllı telefon pazarında hem cihaz hem de yazılım platformu olarak devlere kafa tutmaya çalışan Palm HP'nin kanatlarının altına girdi. Pixi ve Pre gibi iddialı modellerle tanınan Palm için 1.2 milyar dolar ödemeyi göze alan HP, Koreli rakiplerine karşı harekete geçti.

PALM DARBOĞAZDAYDI
Dünyanın en çok bilgisayar satan şirketi HP kendisini akıllı telefon rekabetinde de öne çıkaracak çözüm bulmayı hedefliyor. Uzun süredir Palm'ın el değiştireceği söylentisi ortada olsa da zamanlama herkes için sürpriz oldu. Palm, değişik telefon modelleri, kaliteli akıllı telefonlar bulundurmasına rağmen, yönetim hataları ve garip pazarlama taktikleri yüzünden girdiği ekonomik darboğazdan bir türlü kurtulamamıştı.

Bono'dan "Ucuza sattılar" iddiası
U2'nun ünlü solisti Bono, Palm'in satışına karşı çıktı. Bono bu sefer doğayı veya hayvanları değil, cüzdanı için harekete geçti. Bono, 1,2 milyarılık satışa Palm'in değerinin daha yüksek olması gerektiğine inanarak karşı çıkıyor. Kendi hisselerinin de ucuza gitmesinden yakınan Bono satışa karşı çıkıyor.