BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,60
ALTIN 2.386,41
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başakşehir'de vatandaş hesap soruyor!

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın geçen bir yılın değerlendirmesini yaptığı halk toplantılar devam ediyor.

Abone ol

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın geçen bir yılın değerlendirmesini yaptığı, bu zamana kadar verdiği sözlerin hangisinin yapılıp yapılmadığı, yapılamamış ise nedenini açıklamak ve gelecekte nelerin yapılacağı konusunda BAŞKAN’A SORUN başlığı altında yaptığı toplantılarına Kayabaşı Mahallesi’nde devam etti.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği toplantıda Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal: “Sizlere geçen bir yılın hesabını vermeye geldik. Ne yaptık, neyi yapamadık ve niçin yapamadık. Bunları anlatacağız. Şahsım başta olmak üzere, Başkan Yardımcılarıma, birim müdürlerime sormak istediğiniz ne varsa cevaplamaya ve sorunlarımızı hep birlikte aşmak için neler yapmamız gerektiğini koşmaya geldim” diye başladı.

Sadece seçimlerde görüşmeyeceklerini,buna benzer toplantıları her zaman periyodik olarak yapacaklarını söyleyen Mevlüt Uysal vatandaşlara seçim sürecinde söylediklerini ve şimdiye kadar yaptıklarını anlattı.

Mevlüt Uysal konuşmasında: “Bizim orta bölgedeki mahallelerimizi Başakşehir, Bahçeşehir gibi yapmak istediğimizi söyledik fakat planlar bitmedi, altyapı yatırımları olmadı vs vs, ama enazından Kayabaşı Mahallesi’nde de temizlik konusunda Bahçeşehir ve Başakşehir mahallesine verdiğimiz hizmeti veriyoruz. Bundan memnun musunuz?”dedi. Vatandaşların hep bir ağızdan memnun olduklarını alkışlarıyla gösterdiler.

Güvenlik konusunda da büyük sıkıntılar yaşayan bir ilçe olduklarını belirten Mevlüt Uysal Emniyetle yaptıkları görüşme sonucu ihalesinin bittiğini, ilçemizin her mahallesine tespit edilen yerlere 4 ay içerisinde MOBESE kameraları konacağını kaçak hafriyat döken veya suçişleyen kişilerin daha kolay tespit edilebileceğini ifade etti.

Kayabaşı İlköğretim Okulu’nun arkasındaki boş alana ilk önce prefabrik bir bina yaparak okulu yenilemek istediklerini söyleyen Mevlüt Uysal daha sonra bunda vazgeçerek kalıcı bir bina yaptıklarınıve bununda bitmek üzere olduğunu söyledi. Binanın tamamlanmasından sonra da eski okul binasının yıkılarak yerine bir halı saha yapacakları müjdesini veren Uysal salonu dolduran gençlerden alkış aldı,

İŞKUR ile Başakşehir Belediyesitarafından imzalanan Protokolden de bahseden Mevlüt Uysal Kurslar için, Kayabaşı’nda şimdiye kadar yeterli başvuru alamadıklarını 35 yaşına kadar hergencin meslek edinmek için bu kurslara mutlaka başvurması gerektiğini ifadeetti.

Kayabaşı’nda Belediyenin yaptırdığı aynızamanda düğün ve toplantılar içinde kullanılabilecek Pazaryerinin kendisini çok duygulandırdığını söyleyen Selanikliler Derneği başkanı Necmettin Yakar böyle hizmetlerin kendilerini memnun ettiğini Bir Belediye Başkanının ilk kez mahallelerine gelmesinden dolayı mutlu olduklarını Başkana bildirerek. Kendisi yemeğe davet etti.