BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,97
ALTIN 2.507,26
HABER /  GÜNCEL

Tek taş için son şansınız olabilir!

Evlenme teklif edecek ya da pırlanta tek taş yüzük alacak beyler, özellikle de takacak olan bayanlar bu habere çok üzülecek...

Abone ol

Pırlanta denince ilk akla gelen isimlerdendir DeBeers. Reklamlarında kullandığı "sonsuza kadar" sloganı ile kadınların gönlünde taht kurup erkeklerin ocağına incir ağacı diken firma, pırlantaya boyut atlatıp bu gözde taşı "hint kumaşı" statüsüne sokmaya hazırlanıyor.

Hali hazırda nadir taşlardan olan elmas ve pırlanta yakın gelecekte bulunması daha da zor hale gelecek. Dev üretici DeBeers'in madencilik operasyonlarını üretimi azaltmaya karar verdiğini açıklaması elmas ve pırlanta piyasasına bomba gibi düştü. Kıymetli taş endüstrisindeki diğer üreticilerin DeBeers'inkilerle boy ölçüşebilecek yeni madenler bulamadığını göz önüne alırsak elmas ve pırlantanın "altın çağı"nın yaklaştığını söylemek yanlış olmaz.

Elinizi çabuk tutun!

DeBeers'ın sahip olduğu madenlerin direktörü Gareth Penny yaptığı açıklamada bu kararı almalarında doğal rezervleri ve talebi dengeleme hedefinin etkili olduğunu söylese de uluslarası piyasalarda esas nedenin elmas ve pırlanta fiyatlarında otomatik olarak yaşanacak bir artışın ana neden olduğu konuşuluyor. Uzmanlar DeBeers'ın üretimim azaltmasıyla, önümüzdeki her yıl ham elmas fiyatlarının yıllık%5 oranında artmasını bekliyor.

Eğer evlenme teklif etmeye hazırlanıyorsanız veya sevgilinize, eşinize pırlantalı bir mücevher hediye etmek istiyorsanız elinizi çabuk tutun çünkü görünen o ki pırlanta kapanın elinde kalacak ve hem elinizi hem de cebinizi olduğunda daha fazla yakacak.

Haberturk
Selin Kunt