BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,56
ALTIN 2.380,88
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adana'da parkmetre tartışması bitmiyor

Belediye Başkan Vekili Çelikcan, vatandaşların tepkilerine neden olan 'Parkmetre' uygulamasının önceki yönetime ait olduğunu söyledi.

Abone ol

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Çelikcan, vatandaşların tepkilerine neden olan “Parkmetre” uygulamasının kendilerinden önceki yönetim tarafından ihale edildiğini söyledi.

Çelikcan, yaptığı açıklamada, Adana’nın 6 caddesinde Parkmetre uygulamasına geçilmesine ilişkin kararın 26 Kasım 2004 tarihinde Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçtiğini belirterek, Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin 13 Ocak 2010 tarih ve 2010/2 sayılı kararı ile işin Yeni Adana İmar İnşaat Anonim Şirketi’ne devredildiğini bildirdi.

Yeni Adana İmar İnşaat Anonim Şirketi ile yüklenici firma olan Aşama Teknoloji ve Otopark Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi arasında 15 Şubat 2010 tarihinde sözleşme imzalandığının altını çizen Çelikcan, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Sözleşmeye göre Abidinpaşa, Cemal Gürsel, Kızılay, Atatürk, Toros, Hacı Ömer ve Ziyapaşa caddelerini kapsamak üzere 525 araçlık otopark yeri Aşama Teknoloji ve Otopark Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne 3 yıllığına kiraya verilmiş. Uygulmasının da 15 Nisan 2010 tarihinde başlatılması imza altına alınmış. Hal böyle iken, Parkmetre uygulaması ile ilgili yeni yönetim eleştirilmektedir.

Biz Yeni Adana İmar İnşaat Anonim Şirketi ile yüklenici firma arasında yapılan sözleşmeyi hukuken devam ettirmek durumundayız. Ancak, parktmetre uygulamasının yapılacağı bölgelerdeki işyeri ve ev sahipleri ile ilgili gerekli düzenlemelerin üzerinde çalışmalarımız devam ediyor.”