BIST 10.266
DOLAR 32,35
EURO 34,78
ALTIN 2.394,15
HABER /  GÜNCEL

Meteoroloji'den 6 il için acil uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü özellikle akşam saatlerinde etkisini gösterecek yağışa karşı uyardı. Bu 6 ilde yaşayanlar dikkat!

Abone ol

Korkutan uyarı... Meteoroloji özellikle akşam saatlerinde etkisini gösterecek olan yağış ve fırtınaya karşı tebdirli olunması konusunda uyardı.

Ülkemizin batı kesimlerinin bu akşam saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelecek yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Akşam saatlerinde lodos fırtınası (60-80 km/saat) ile birlikte sağanak ve yer yer gökgürütlülü sağanak şeklinde başlayacak yağışın, akşam ve gece saatlerinde Çanakkale, Balıkesir'in Ayvalık, Edremit ve Burhaniye ilçeleri, Kıyı Ege (İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla) ile yarın (12.12.2012 Çarşamba) Muğla kıyıları ve Antalya çevrelerinde kuvvetli olması (20-50 kg/metrekare) beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

FIRTINA ALARMI!

Kuzey Ege’de öğle saatlerinden itibaren kuvvetli fırtına beklendiği bildirildi. Muğla Meteoroloji Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, öğle saatlerinden itibaren Kuzey Ege’de güney ve güneybatı yönlerden 6-8 kuvvetinde fırtına, zaman zaman 7-9 kuvvetinde kuvvetli fırtına olması bekleniyor.

Fırtınanın 12 Aralık Çarşamba gününün ilk saatlerinde etkisinin kaybedeceği tahmin ediliyor. Fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta denizciler ve balıkçılar olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Edirne ve Çanakkale çevreleri ile akşam saatlerinden sonra bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinde Çanakkale ile Balıkesir'in Edremit, Ayvalık ve Burhaniye ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın öğle saatlerinden sonra güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kıyı Ege ile akşam saatlerinden sonra Afyonkarahisar dışında bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden sonra İzmir, Aydın çevreleri ile gece saatlerinden itibaren Muğla'da kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde doğusunun (Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş) sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu (Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Yozgat, Nevşehir, Niğde, Kayseri ve Sivas) ile sabah saatlerinde Ankara, gece saatlerinden sonra Eskişehir çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur, yüksekleri ile kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge geneli ile akşam saatlerinden sonra Bolu, Zonguldak,Bartın ve Düzce çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların genellikle yağmur, iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülmesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.