BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.430,48
HABER /  GÜNCEL

Meteoroloji uyardı! Kar ve yağmur var

Türkiye yeni yağışlı hava dalgasının etkisine giriyor! İstanbul ve Ankara'da hava sabah saatlerinden itibaren kapalı olacak ve yağışlı hava öğle saatlerinden itibaren etkili olacak.

Abone ol

Türkiye yeni yağışlı havanın etkisine giriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre yağışlar güney ve kuzeyde yağmur şeklinde olurken, yurdun doğusunda ise kar yağışı bekleniyor. İstanbul, İzmir ve Ankara'da bugün ise yağmur bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Batı Karadeniz ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde bu akşam kar ve karla karışık yağmur beklendiği belirtilerek, Batı Karadeniz ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yarın da etkili olacak yağışların Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda da görüleceği ifade edildi.

Söz konusu yağışın, birçok yer için mevsimin ilk kar yağışı olacağına dikkat çekilerek, vatandaşlar olumsuzluklara karşı uyarıldı.

Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava dalgasının yurdu etkisi altına alacağı da belirtilerek, şu bilgiler verildi:

"Bu gece ve yarın sabah saatlerinde Karadeniz'in iç kesimleri, İç Ege, Marmara'nın güneydoğusu, İç Anadolu, Göller Yöresi ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde hafif zirai don olayı; yarın gece ve çarşamba sabah saatlerinde Karadeniz'in iç kesimleri, Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da hafif yer yer orta kuvvette; çarşamba gecesi ve perşembe sabah saatlerinde ise Karadeniz'in iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da hafif, İç Anadolu'nun ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda kuvvetli don olayı beklenmektedir."

ZİRAİ DON UYARISI

Zirai faaliyet ve seracılıkla uğraşan vatandaşlar, zirai don olayına karşı tedbirli ve dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Bu gece ve yarın ise Doğu Akdeniz'in doğusu (Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş) ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında (Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa) çok kuvvetli sağanak beklendiği kaydedildi. Vatandaşlardan yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli ve dikkatli olmaları istendi.

ÜÇ İLE KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden, Rize, Artvin ve Mersin'in batısındaki kıyı ilçelerinde kuvvetli yağış beklendiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bu gece ve yarın sabah saatlerinde Rize'nin doğusu, Artvin'in kıyı kesimleri ve Mersin'in batısındaki kıyı ilçelerinde görülecek sağanak yağışların çok kuvvetli olması beklendiği kaydedildi.

Açıklamada sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü, Alanya ve Gazipaşa ilçeleri için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, bu akşam ve gece görülecek yağışların, Alanya ve Gazipaşa ilçelerinde kuvvetli (21-50 mm) olmasının beklendiği belirtildi.

Açıklamada, meydana gelebilecek su baskını, ani sel ve yıldırıma karşı yetkililerin ve vatandaşların, dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

TOPUK YAYLASI BEYAZA BÜRÜNDÜ

Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinde doğal güzellikleriyle bilinen Topuk Yaylası beyaz örtüyle kaplandı.

Sabah saatlerinde başlayan yağmurun zamanla kara dönüşmesiyle, Fenerbahçe Spor Kulübü Tesisleri'nin de bulunduğu Topuk Yaylası beyaza büründü.

Bazı vatandaşlar, yaklaşık bin 300 metre yükseklikteki, çam ağaçlarıyla çevrili yaylada yürüyüş yaptı.

Kış aylarında yoğun kar yağışı alan bölgede, teleferik ve kayak pisti de bulunuyor.

Meteoroloji yetkilileri, kentin yüksek kesimlerinde etkisini gösteren kar yağışının yarın da devam edeceğini kaydetti.

DOĞU'DA KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Doğu Anadolu Bölgesi'nde bugün kar yağışı ve yağmurun etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde bugün havanın parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışın akşam saatlerinden sonra Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı il ve çevrelerinde yağmur, karla karışık yağmur ve kar şeklinde, gece saatlerinden itibaren Ağrı ve çevresinde yağışın kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgarın orta kuvvette esmesi öngörülen bölgede, hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı Kars'ta sıfırın altında 1, Ardahan'da 0, Erzurum'da 4, Ağrı ve Erzincan'da 6, Iğdır'da 7 derece ölçüldü.

Günün en yüksek sıcaklığının ise Ardahan'da 7, Erzurum ve Kars'ta 10, Ağrı'da 12, Iğdır ve Erzincan'da 15, Tunceli'de 16 derece olması bekleniyor.