BIST 9.486
DOLAR 32,50
EURO 34,74
ALTIN 2.488,66
HABER /  DÜNYA

Deprem bölgesinde korkutan gelişme!

İtalya'da deprem bölgesinde zemin 70 santimetreye kadar çöktü.

Abone ol

İtalya'nın orta kesimini vuran 6,5 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede zeminin 70 santimetreye kadar çöktüğü bildirildi.

Ülkede son 36 yıldır kaydedilen en şiddetli sarsıntı olan Norcia kentindeki depremin etkilerini tespit etme çalışmaları ve bir yandan da evsizlerin durumuna çözüm bulma tartışmaları devam ediyor.

İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsünün açıkladığı bilgiye göre, depremin meydana geldiği bölgede zeminde 25 ile 70 santimetre arasında çökmeler tespit edildiği bildirildi.

Çoğu evsiz, şiddetli sarsıntıda evi yıkılmasına ya da güvenlik sebebiyle girilemez duruma gelmesine karşın bölgede kurulacak çadır kentlerde kalmak istiyor.

Matteo Renzi liderliğindeki hükümet ise bu fikre sıcak bakmıyor. Hükümet, yaklaşan kışı işaret ederek, depremzedelerin Adriyatik kıyısındaki otellere geçici süre yerleştirilmesini öneriyor.

Başbakanı Matteo Renzi, bugünkü Bakanlar Kurulu'nun ardından yaptığı açıklamada, bölgeye en kısa zamanda prefabrik evleri kurarak depremzedeleri buraya yerleştirmek için çalıştıklarını söyledi.

Renzi, Sivil Savunma Müdürü Fabrizio Curcio'yu da daha geniş yetkilerle donattıklarını aktarırken, deprem bölgesinde yağmayı önlemek ve güvenliği sağlamak için daha fazla güvenlik görevlisi görevlendireceklerini açıkladı.

Öte yandan, şu ana kadar 15 bin depremzedeye yardım edildiği belirtildi.

Bölgede, dünkü depremin ardından 700'ü aşkın artçı sarsıntı kaydedildiği de basına yansıdı.

Bu arada, bir grup basın mensubuna da depremde en çok hasarı gören Norcia kentinin merkezi gezdirildi.

Şiddetli sarsıntının ardından kent merkezi harabeye dönerken, tarihi San Benedetto Katedrali'nin ön cephesi dışında neredeyse tamamı yıkıldı.

Kent dışındaki mezarlık harabeye dönerken, bazı tabutların sarsıntının etkisiyle toprağın üstüne çıktığı görüldü.