BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,60
HABER /  GÜNCEL

Mesut Yılmaz hastalığı neydi neden öldü ne kanseriydi?

Türk siyasetinin önemli isimlerinden biri olan Mesut Yılmaz tedavi gördüğü hastanede 73 yaşında hayatını kaybetti. Uzun süredir kanser ile savaşan Mesut Yılmaz akciğer kanserine yenik düştü. Ölümün ardından Mesut Yılmaz'ın hayatı merak edildi. Berna Yılmaz ile evli olan Mesut Yılmaz'ın 2 çocuğu vardı. Fakat oğlu Yavuz Yılmaz 38 yaşında intihar etti.

Abone ol

Türk siyasetinin en başarılı ve en çok sevilen siyasi liderlerinden biri olan Mesut Yılmaz 73 yaşında akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybetti.  Beyin sapındaki tümör nedeniyle ameliyatı olan Mesut Yılmaz uzun süredir hastanede tedavi görüyordu ve bugün kanser ile olan savaşını kaybetti. Mesut Yılmaz'ın ölümünün ardından çocukları merak konusu oldu.  Yavuz Yılmaz ve Hasan Yılmaz adında iki oğlu olan Mesut Yılmaz'ın büyük oğlu Yavuz Yılmaz 38 yaşında intihar ederek öldü. Peki küçük oğlu Hasan Yılmaz kimdir, kiminle evli?

İstanbul doğumlu olan Mesut Yılmaz aslen Rizeli ve 73 yaşındadır. 1976 yılında eşi Berna Yılmaz ile evlenen Mesut Yılmaz'ın Hasan Yılmaz ve Yavuz Yılmaz adında iki oğlu vardır. Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz intihar ederek ölmüştür.

Küçük oğlu Hasan Yılmaz 2016 yılında Ceren Öztürk ile evlendi. 

Eski Başbakan, Anavatan Partisi eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz ile eşi Berna Yılmaz'ın küçük oğlu Hasan Yılmaz, Rizeli işadamı İbrahim Öztürk ile Neslihan Öztürk'ün mimar ve aynı zamanda şair olan kızları Ceren Öztürk ile evlendi. Çırağan Sarayı'nda düzenlenen görkemli düğün törenine, 1 bin seçkin davetli katıldı. Hasan Yılmaz ile Ceren Öztürk'ün şahitliğini Abbas Abbasov, Berna Tokar,  Muhammed Öztürk yaparken, çiftin nikahını ise Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül kıydı. 

Özellikle 90’lı yıllarda politik gündemin ilk sıralarında yer alan isimlerden olan 72 yaşındaki Mesut Yılmaz, ilk kez 1983 Türkiye Genel Seçimleri’nde Rize milletvekili olarak meclise girmiştir.

Mesut Yılmaz'ın intihar eden oğlu Yavuz Yılmaz

Mesut Yılmaz kimdir: 1986 ve 1990 yılları arasında Turgut Özal tarafından kurulan hükûmetlerde Dışişleri Bakanı ve Kültür ve Turizm Bakanı olarak görevlendirilmiştir. ANAP Genel Başkanı Yıldırım Akbulut’un istifasının ardından 1991 yılında yapılan kongrede yeni genel başkan seçilerek başbakan olmuştur. 1995 Türkiye genel seçimleri’nin ardından kurulan koalisyon hükûmetinde tekrar başbakan olarak görevlendirilmiştir.

Berna Yılmaz ve oğulları Hasan Yılmaz, Yavuz Yılmaz

1997-1999 yılları arasında da başbakan olarak görev yapmıştır. 2000-2002 yılları arasında DSP-MHP-ANAP koalisyonunda devlet bakanı ve başbakan yardımcısı olarak yer almıştır. Partisi 2002 Türkiye genel seçimleri’nde meclise giremeyince istifa etmiştir.2007 Türkiye genel seçimleri’nde Rize’den bağımsız milletvekili olarak meclise girmiştir. 15 Ocak 2009-2011 yılları arasında ANAP ve Doğru Yol Partisi’nin birleşmesi sonucu kurulan Demokrat Parti’de siyasi yaşamına devam etmiştir. 2004 yılında Yüce Divan'da yargılanmıştır. Cumhuriyet tarihinde Yüce Divan'da yargılanan ilk başbakan olmuştur.

Almanca ve İngilizce bilen Mesut Yılmaz, aslen Hemşinli olup Rize ilinin Çayeli ilçesinin Çataldere köyündendir.