BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,75
ALTIN 2.399,68
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Meslekten atılan polis eroinle yakalandı

İstanbul'da düzenlenen operasyonda, uyuşturucu kaçakçılığı suçundan meslekten ihraç edilen polis memuru, 52 kilo eroini sevk etmek isterken yakalandı.

Abone ol

İran'dan uyuşturucu sevkiyatı yapıldığı istihbaratını alan İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenledi.

İran'dan aldıkları eroinleri otomobillerinin marşpiyer altı ve LPG tankındaki gizli bölmelerinde Türkiye'ye sokan İran Uyruklu Ali Esmaeil Z. ve Esmaeil A. polis tarafından takibe alındı.

Çatalca'da düzenlenen operasyonda, İran uyruklu kaçakçıların eroin yüklü otomobiline baskın düzenlendi. Yapılan baskında, İran uyruklu Ali Esmaeil Z. ve Esmaeil A. ile onları başka bir otomobille arkadan takip eden eski polis memuru Osman Serdar İ., Fatih B. ve nişanlısı Ayşe K. suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

İran plakalı otomobilde yapılan aramalarda, otomobilin marşpiyer altı ve LPG tankı içerisindeki gizli bölmelerde piyasa değeri 1 milyon Euro olan 52 kilo saf eroin ele geçirildi. İran'dan gelen eroini yurt dışına sevk etmeye çalışan şebekenin liderinin eski polis Osman Serdar İ. olduğu ortaya çıktı. Osman Serdar İ.'nin, 2005 yılında polis memuru olarak görev yaptığı sırada uyuşturucu kaçakçılık suçuna karıştığı suçlamasıyla polislikten atıldığı belirlendi.