BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,75
ALTIN 2.396,66
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Recep Akdağ'dan Baydemir analizi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ belediye binası önüne Kürt bayrağı isteyen Osman Baydemir'in neden böyle konuştuğunu açıkladı.

Abone ol

Demokratik Özerklik kapsamında Kürt parlamentosu kurulmasını isteyen ve Türk bayrağının yanı sıra neden belediyenin önünde sarı kırmızı yeşil bayrak olmasın diye soran Osman Baydemir'in açıklamalarının yankıları sürüyor.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ Baydemir'in bu konuşmayı neden yaptığıyla ilgili ilginç bir açıklama yaptı. Akdağ, ''Osman Baydemir, kendisini yaka paça içeri attırmak istiyor. Çünkü bundan besleniyorlar. Ne zaman bu şekilde konuştular, yanlış bir laf ettiler, alınıp tutuklandılar ve sonra gidip oradaki vatandaşa 'ağzımızı açtık, bizi içeri attılar' deyip istismar ettiler'' dedi.

Bakan Akdağ, Erzurum'un Narman ilçesinde vatandaşların sorunlarını dinledi.

Vatandaşlardan birinin ''Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in yaptığı açıklamalara, hükümetin bir tepkisi olmayacak mı'' sorusunu yanıtlayan Akdağ, Baydemir'in, ülkede halkı tahrik etmeye çalıştığını söyledi.

Baydemir'in açıklamalarını yanlış bulduğunu ifade eden Akdağ, ''Hükümet, Osman Baydemir'e bir muamelede bulunamaz ki. Bunlar savcılarla ilgili şeyler. Savcı bir soruşturma açmış. Baydemir, kendisini yaka paça içeri attırmaya çalışıyor. Çünkü bundan besleniyorlar. Bu çok önemlidir. Ne zaman bu şekilde konuştular, yanlış bir laf ettiler, alınıp tutuklandılar ve sonra gidip oradaki vatandaşa 'ağzımızı açtık, bizi içeri attılar' deyip istismar ettiler'' dedi.

TBMM'de anayasa değişikliği görüşmelerinde BDP'nin tutumuna dikkati çeken Akdağ, ''Partilerin kapatılmasıyla ilgili meclise gelen maddeye, neden BDP 'hayır' dedi? Onlar kapatılmaktan besleniyor. Kapatıldıkça mağdura oynuyorlar'' diye konuştu.