BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.397,54
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

İhlas Koleji SBS'de başarıya doymuyor

İlköğretim 6. ve 7. sınıfların katıldığı SBS sonuçlarına göre iki İhlas Koleji öğrencisi “500” tam puan aldı.

Abone ol

İlköğretim 6. ve 7. sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen SBS sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Özel Marmara Evleri İhlas İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencileri Ertuğrul Gazi Sarı ve Buse Dilara Çolakoğlu sınavda bütün soruları doğru cevaplayarak “500” tam puan aldılar.

MEB’in sonuçları açıklamasıyla birlikte Özel Marmara Evleri İhlas İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencileri Ertuğrul Gazi Sarı ve Buse Dilara Çolakoğlu tam puan almanın sevincini öğretmenleri ve arkadaşlarıyla paylaştılar. Tam puanı beklediğini belirten Ertuğrul Gazi Sarı, okulunda öğretmenleriyle yapmış olduğu çalışmalarla bu sonucu hak ettiğini söyledi. “Okulumdaki öğretmenlerimle yıl içinde yapmış olduğumuz çalışmalarla bu sınava hazırlandım. Eksik gördüğümüz yerler üzerinde tekrarlar yaparak sınava eksiksiz girdim.”dedi. İhlas Kolejinin bir diğer gururu Buse Dilara Çolakoğlu sınav sonuçlarının erken açıklanmasıyla büyük bir sürpriz yaşadığını söyledi. “Benimle sürekli ilgilenen öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. Düzenli ve disiplinli çalışarak sınava hazırlandım. Okulumun hazırlamış olduğu program sınavda tam puan almamda büyük pay sahibi oldu. Bütün çalışmalarımda bana destek olan aileme teşekkür ediyorum” dedi.

Alınan başarılar ile ilgili bir açıklama yapan İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, “2007 ve 2008 yıllarında iki öğrencimiz OKS ve Özel Okullar sınavında Türkiye birincisi olurken 2010 yılında 6, 7 ve 8. sınıflar için düzenlenen SBS sınavında da öğrencilerimiz tam puan çıkardılar. Bu başarılar İhlas Koleji ailesinin başarısıdır.”dedi. 2010 LYS yabancı dil bölümünde de bir İhlas Koleji öğrencisinin bütün soruları doğru cevapladığına değinen Koç, İhlas Koleji eğitim kadrosunun başarısının yadsınamayacağını söyledi. “Okulunu ve öğrencilerini seven, en değerli meslek olan öğretmenliğe gönülden bağlı arkadaşlarımızla, çocuklarının geleceğini düşünen velilerimizle ülkemizin geleceğine değerli beyefendiler ve hanımefendiler yetiştiriyoruz.”diyen Koç, İhlas Kolejinde eğitimin temel şartının sevgi olduğunun altını çizdi.