BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Meryem Uzerli sex and city alaturka

Meryem Uzerli'nin olay olan röportajındaki açıklamaları köşesinde yorumlayan Cüneyt Özdemir, röportajın neden böyle bir ilgi gördüğünü çözümledi...

Abone ol

GAZETECİLER.COM
Meryem Uzerli'nin Ayşe Arman'a verdiği röportajın yankıları sürüyor. Uzerli'nin açıklamaları esasen magazin basını açısından bir maden işlevi görse de konuyu sosyolojik bir analize taşıyan köşe yazıları da yok değil.

"SEX AND CITY ALATURKA"

Radikal yazarı Cüneyt Özdemir, Uzerli röportajının bu kadar geniş bir yankı bulmasının nedenlerini sorguladığı çarpıcı yorumlarda bulundu. "Uzerli söyleşisi bizlere pek çok kadının aynı aşk, flört ve ilişki ikliminde hapis hayatı yaşadığını gayet net özetliyor." diyen Özdemir, Türkiye'deki kadın ve erkek kimliğinin çarpık yanlarına işaret etti. Radikal yazarı, röportajın gördüğü ilgiyi "modern Türk kadınının uzun bir süredir pençesinde kıvrandığı ‘Seks and the City Alaturka’ olarak özetleyebileceğimiz hazin durumun deşifre edilmesi" dşyerek açıkladı.

İşte Özdemir'in yazısındaki ilgili bölüm:

Oysa Meryem Uzerli’nin röportajını böylesine çok konuşulur kılan ve kadınların gözünde çok önemli bir noktaya taşınmasına neden olan, bu soruların cevapları değil. Aslında modern Türk kadınının uzun bir süredir pençesinde kıvrandığı ‘Seks and the City Alaturka’ olarak özetleyebileceğimiz hazin durumun deşifre edilmesi yatıyor. Uzerli, özetle ilişkilerdeki ilişememe meselesini kendi hikâyesinde çok da iyi özetlemiş. Pek çok kadının hangi şöhrette, hangi güzellikte, hangi statüde olursa olsun erkek dünyasına hapsolmuş halini pek yalın ortaya çıkarmış.

Uzerli bir Alman gibi büyüdüğü için Türkiye’deki bu ilişki hiyerarşisini hem anlamıyor hem de kabullenemiyor. Delirme noktasına kadar geliyor.

Karşısındaki erkeğin aslında ne düşündüğünü bilememe hali, güven kelimesinin sıfır çekme durumu, ilişkideki fluluklar, bir türlü flörtten vazgeçmeyen, büyümeyen erkek sendromu ile yüzleşmeler ve elbette en önemlisi istenmeyen çocuk karşısında erkeğin takınabileceği durum Meryem Uzerli söyleşisinde pek çok kişinin kendi hayatlarındaki kimi enstantaneler ile yüzleşmesine veya hatırlamasına yol açıyor.
Bir klişe ile özetlersek: ‘Evet, herkes kendi hayatını yaşıyor.’ Gelin görün ki artık pek çok hayat birbirininkine benziyor. Uzerli söyleşisi bizlere pek çok kadının aynı aşk, flört ve ilişki ikliminde hapis hayatı yaşadığını gayet net özetliyor.

Söyleşi sonrasında dökülen pek çok gözyaşının Meryem Uzerli’nin değil kendi ilişkilerinin tanıdık çıkmaz sokaklarına akmasının nedeni de bu olmalı!

Yazının tamamı için