BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,81
ALTIN 2.395,58
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Çiftçiler borçlarını ödeyemiyor!

CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında ayçiçeği üreticilerinin sorunlarını anlattı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- "Trakya'da ayçiçeği tarlalarında büyük bir yangın var" diyen Değirmendereli, üreticinin zor durumda olduğunu ifade etti.

CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, TBMM'ye, Suriye'ye askeri müdahaleye ilişkin bir tezkere gelmesi halinde şahsi görüşünün "hayır" olacağını söyledi.

ÇİFTÇİ BORÇLARINI ÖDEYEMİYOR  

Üreticinin geçen yıl ayçiçeğinin kilogramını 1,6 liradan sattığını ancak bu yıl 1 liranın altında satmak durumunda kaldığını belirten Değirmendereli, ayçiçeğinin kilogramının üretim maliyetinin 1,4 lira olduğunu söyledi.

Çiftçinin borçlarını ödeyemediğini, artık icra dairelerinin köylere taşınacak hale geldiğini anlatan Değirmendereli, hükümetin acil önlem alması gerektiğini, aksi halde üretimin azalacağını, dışa bağımlılığın artacağını dile getirdi.

KOMŞUMUZUN İÇİŞLERİNE KARIŞILMASINI DOĞRU BULMUYORUZ 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Değirmendereli, "Suriye'ye askeri müdahaleye ilişkin tezkere gelirse destekler misiniz?" sorusu üzerine, "Komşumuzun iç işlerine karışılmasını biz başında beri doğru bulmuyoruz. Oraya silah sevkıyatı yapılmasını da doğru bulmuyoruz. Hükümet 'komşularla sıfır sorun' politikası ile geldi ama şu an sorunlu olmadığımız komşumuz kalmadı. Dolayısıyla bu tip müdahaleler yanlış müdahalelerdir. Ülkelerin kendi iç dinamikleri ile çözmesi gereken konulardır. Olası bir tezkere elbette partimizin yetkili kurullarında görüşülecektir ama benim şahsi görüşüm kesinlikle 'hayır' yönünde olacaktır" dedi.