BIST 10.644
DOLAR 32,26
EURO 35,11
ALTIN 2.505,55
HABER /  GÜNCEL

Arsenal-Fenerbahçe maçı transfer tartışması gölgesinde

İngiliz basını, Arsenal'in Fenerbahçe'yi eleyip Şampiyonlar Ligi grup maçlarına kalırken, takımı transferlerle güçlendirmeyi planladığını belirtiyor. Aylardır sakat olan milli oyuncu Jack Wilsher'in Fenerbahçe karşısında sahaya döneceği ifade ediliyor.

Abone ol

İngiltere'deki gazetelerde, bu akşam TSİ 21:45'te Londra'daki Emirates Stadyumu'nda yapılacak Arsenal-Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi karşılaşmasından çok, Londra kulübünün transfer politikasıyla ilgili haber ve yorumlar öne çıkıyor.

Fenerbahçe maçının Arsenal taraftarları için uzun sakatlık döneminin ardından Jack Wilshere'ı tekrar yeşil sahada görecekleri maç olacağına da dikkat çekiliyor.

Times, Arsenal teknik direktörü Arsene Wenger'in transfer politikasının 'laf yerine iş' ilkesine dayandığını yazıyor.

Rory Smith, haftalardır gerekli transferleri yapmadığına yönelik eleştirilere Fransız futbol adamının şöyle yanıt verdiğini aktarıyor: "Ülke genelindeki anlaşmazlıkların çoğunun, direktörlerin veya antrenörlerin futbolcular hakkında konuşması yüzünden olduğunu görürsünüz. İşimizde ağzı sıkı olmalı ve işlerin ilerlemesine çalışmalıyız. Çok fazla konuşuluyor. Herkesin diğer direktörün ne yapması gerektiği hakkında bir fikri var ama kendilerine bakmıyorlar. En iyisi çenenizi kapatıp hiçbir şey söylememeniz."

Arsenal'in transfer takviminin sona ereceği Pazartesi gününe kadar 2 veya 3 oyuncu transfer etme niyeti olduğu hatırlatılan yorumda, aksi takdirde Londra ekibinin dört kulvarda birden mücadele etmekte zorlanacağı ifade ediliyor.

Smith, Fenerbahçe maçında kadro derinliği probleminin yine gözler önüne serileceğini belirterek şöyle diyor: "Wenger, Türk tarafının ilk maçta farklı yenilerek bugünkü karşılaşmayı sonucu belli hale getirmiş olmasına şükrediyordur."

Independent gazetesinde, geçen 2 sezonda da bileğinden sakatlıklar yaşayan Jack Wilshere'in Fenerbahçe maçında sahaya döneceğine dikkat çekiliyor.

Wenger, 21 yaşındaki milli oyuncunun henüz ancak "yüzde 90" hazır durumda olduğunu söylüyor.

Pete Jenson imzalı haberdeyse, Londra kulübünün transfer için İspanyol takımı Real Madrid'den Karim Benzema'yı gözüne kestirdiği belirtiliyor.

Guardian gazetesindeki haberde de, Wenger'in futbolcularını 3 farklı galibiyete güvenerek 'aşırı rahatlığa' kapılmamaları için uyardığı dile getiriliyor.

Arsenal'in Fenerbahçe'yi eleyerek, arka arkaya 16. defa Şampiyonlar Ligi grup maçlarına katılma hakkı kazanmak için mücadele edeceği kaydediliyor haberde.

Daily Telegraph, 3-0'lık skor avantajına rağmen Wenger'in sahaya en güçlü kadroya süreceğini yazıyor.

Haberde ayrıca, Arsenal'in Real Madrid'den Mesut Özil ve Angel di Maria'ya da talip olabileceği ifade ediliyor.