BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,80
ALTIN 2.398,90
HABER /  MEDYA

Metiner'den Çandar için 'çakma liberal' yazısı!

AKP milletvekili ve Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner'den Cengiz Çandar'a sert suçlamalar. Metiner, Çandar'ı "çakma liberal" olmakla eleştirdi...

Abone ol

GAZETECİLER.COM
Hükümete yakın köşe yazarlarının son günlerde hedef isimlerden Cengiz Çandar bugün de Mehmet Metiner'in yazısına konu oldu. Aynı zaman AKP milletvekili olan Metiner, Yeni Şafak'taki köşesinde Çandar'ı "çakma liberal" olmakla

Çandar'ın Başdanışman Yalçın Akdoğan'a dönük eleştirilerini ve 'Başbakan Akdoğan gibileri konuşturmasın.' dediğini hatırlatan Metiner "peki bu durumda Akdoğan konuşmasın mı, yazmasın mı? Çandar gibilerin istediği bu mu yani?" diye sordu. Çandar'ın Akdoğan'a dönük eleştirilerini "andıç" şeklinde tanımayarak şaşırtan Metiner "28 Şubat'ta andıçlanan Çandar şimdi de Akdoğan gibileri andıçlama yoluna gidiyor…" dedi.

İşte Mehmet Metiner'in yazısındaki ilgili bölüm:

Geçenlerde Başbakan Başdanışmanı Ankara Milletvekili Doç. Dr. Yalçın Akdoğan haklı olarak Cemil Bayık'ın tehditlerini eleştiren bir yazı kaleme aldığında Çandar kendisinden beklenen o ilginç çıkışı yaptı.

Tam kendine yakışan bir demokratlık örneği sergiledi yanı…

Dedi ki:

'Başbakan Akdoğan gibileri konuşturmasın.'

Allah Allah!

Bir yanda herkes özgürce konuşsun diyeceksiniz, öbür yanda özgürce fikrini dile getiren, üstelik de çözüm sürecinin hayrına nice yazılara ve konuşmalara imza atan Akdoğan gibi bir insanın konuşturulmaması gerektiğini söyleyeceksiniz!

Çandar sadece Akdoğan'ı kastetmiyor, gibilerini de bu süreçte susturulması gerekenler kategorisine yerleştiriyor.

Bir yanda Başbakana diktatörlük suçlamaları…

Başbakanın basın üzerinde estirdiği teröre (!) göndermede bulunmalar…

Gazetecileri ve yazarları konuşturmama/susturma operasyonunun faili gibi göstermeler…

Ve bütün bu gerçek olmayan iddialar üzerinden yürütülen diktatörlük tartışmaları…

Bu tartışmanın şampiyonlarından biri olan Çandar şimdi kalkmış Akdoğan gibilerin Başbakan tarafından konuşturulmaması gerektiğini salık veriyor.

Hem de nasıl bir öfkeyle…

Ağzından soluyan bir kin ve nefret duygusuyla…

Karar versin Çandar artık:

Başbakan onu veya bunu susturan bir Başbakan mı olsun, yoksa herkesin özgürce konuşmasını/yazmasını gerekli gören bir Başbakan mı olsun?

Ak Parti içinde çok sesliliğin olmadığını, Başbakanın diktatoryal bir yönetim oluşturduğunu söyleyen Çandar gibiler karar versinler artık…

Diyelim ki Akdoğan'ın görüşleri farklı olmuş olsun, -ki bence hiç de öyle değil, tam tersine çözüm sürecinin asıl ruhunu ve felsefesini yansıtan görüşlerdir- peki bu durumda Akdoğan konuşmasın mı, yazmasın mı?

Çandar gibilerin istediği bu mu yani?

Yazının tamamı için