BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 34,99
ALTIN 2.497,37
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (3)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/>Davutoğlu’ndan tezkere açıklaması<br/>Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.


Davutoğlu’ndan tezkere açıklaması
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye’ye müdahale konusunda yaşanan tezkere tartışmalarına açıklık getirdi. Bunu tartışmanın erken olduğunu belirten Davutoğlu, Türkiye’nin devam etmekte olan bir tezkeresi olduğunu söyledi. Davutoğlu Şam’da inceleme yapan BM heyetine düzenlenen saldırıya da değindi.



"Kimyasal silah kullanmadık"
Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim, kimyasal silah kullanmadıklarını iddia ederek, ABD’nin olası müdahalesine karşı kendilerini mümkün olan her türlü yola başvurarak koruyacaklarını söyledi.
ABD’den Suriye’de kimyasal silah kullanıldığının kanıtlandığına yönelik açıklamalar üzerine basın mensuplarının karşısına geçen Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim, hükümetin kimyasal silah kullanmadığını iddia ederek, kullanıldığına dair kanıtların gösterilmesini istediklerini dile getirdi.
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin, Suriye’de geniş çaplı kimyasal saldırı gerçekleştirildiğine dair “inkar edilemez” kanıt bulunduğu yönündeki açıklamalarını yalanlayan El Muallim, Kerry’nin BM müfettişlerinin araştırmalarını dikkate almadığını ifade etti. Suriye hükümetinin, kimyasal silah kullanılan bölgeleri bombalayarak kanıtları yok etmeye çalıştığı iddialarına da cevap veren El Muallim, kimyasal silah kalıntılarının muhaliflerin yönettiği bölgelerde olduğunu, bu yüzden Suriye ordusunun bu kalıntıları ortadan kaldıramayacağını ifade etti.



Otobana düşen cisim takla attırdı
Beklenmedik kaza bu sefer Yozgat’ta meydana geldi. Seyir halinde olan kamyondan düşen yatak başlığı, arkadan gelen otomobilin kaza yapmasına sebep oldu.
Araç kamerasına saniye saniye yansıyan olayda, seyir halinde giden kamyondan fırlayan yatak başlığı yolun ortasına düşüyor. Cisme çarpmamak için direksiyon kıran sürücü ise aracının hakimiyetini kaybederek şarampole uçuyor. Takla atan araçta bulunan 3 kişinin yaralandığı öğrenildi.




Seken kurşun bir kişiyi yaraladı
Suriye tarafından gelen kurşun Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde bir kişinin yaralanmasına neden oldu.
Sabah saatlerinde sınırın öteki tarafından silah sesleri yükseldi. Rasulayn bölgesinde PYD ile El Nusra arasında devam eden çatışmalar sırasında seken kurşun İstasyon Caddesi’nde bulunan Süleyman Doğantekin’e isabet etti. Hayati tehlikesi olan talihsiz adam ilk müdahalesinin ardından il merkezine sevk edildi. Öte yandan Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde bulunan öğretmen evine de, Suriye sınırından atılan uçaksavar mermisi isabet etti. O sırada binada bulunanlar panikle dışarıya çıktı.


Taksicilerin işten çıkarıldığı iddialarına yanıt
Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooparatifi Başkanı Fahrettin Can, 5 bin taksicinin sabıka sicili nedeniyle işten atıldığı haberlerini yalanladı.
Taksicilerden sabıka kaydı istenmesi uygulamasının uzun süredir İBB’nin gündeminde olduğunu söyleyen Can, böyle bir uygulamaya şahit olmadıklarını söyledi.
Sabı kaydı uygulaması, taksiciler tarafından da farklı şekillerde yorumlandı. Bazı taksiciler uygulamanın doğru olduğunu söylerken, bazıları ise sabıkalı arkadaşlarının da evine ekmek götürmek zorunda olduğuna dikkat çekti.


Bomba camiye böyle düştü
Şam’ın kuzeydoğusunda yer alan Jobar Esed rejimi tarafından bombalandı. Bu sırada bölgede bulunan bir camiye bomba böyle isabet etti.
Suriye’de inceleme yapan BM ekibinin kaldığı oteline yaklaşık 700 metre mesafede bulunan alan Esad rejimi tarafından bombalandı. 3 kişinin yaralandığı saldırılarda bombalardan biri de camiye isabet etti.Bombanın camiye isabet etme anı amatör kameralara yansıdı. Caminin içinden çekilen görüntülerde, camiye isabet eden bombanın etkisiyle oluşan sarsıntı ve camlardan içeri giren yoğun toz bulutları görülüyor.
(İHA)