BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,83
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Mersin Çocuk YUvası'nda sünnet şöleni

Mersin Çocuk Yuvası'nda kalan kimsesiz, yardıma ve bakıma muhtaç çocuklar, erkekliğe ilk adımı attı.

Abone ol

Yuvada arkadaşlarının kendileri için hazırlamış olduğu sünnet töreninde büyük coşku yaşayan çocuklar, kolbastı oynayıp omuz omuza da halaylar çekti, kendilerine sunulan çeşitli hediyelerle de mutlu oldu.

Mersin Çocuk Yuvası'nda kalan ve yaşları 8 ile 10 arasında değişen toplam 11 çocuk, düzenlenen şölenle sünnet oldu.

Yuvada gerçekleştirilen şöleneyse; Vali Yardımcısı Kadir Okatan, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Azmi Gülşen, İl Çevre ve Orman Müdürü Ökkeş Bahadır'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Sünnetliklerini giyerek, kendileri için özel olarak hazırlanan eğlence programında gönüllerince eğlenen çocuklara, yuvada kalan diğer arkadaşları da eşlik ederek onların mutluluklarını paylaştı.

Kız çocuklar, orkestra eşliğinde kolbastı şov yaparken, erkekler de yine kız arkadaşlarıyla birlikte çökertme oynadı. Omuz omuza halayların da çekildiği etkinlikte objektiflere de birbirinden renkli görüntüler yansıdı.

'Sünnet Şöleni' ile ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Azmi Gülşen, yaz dönemine girilmeden önce söz konusu çocukları bir anlamda ödüllendirme adına böylesi bir etkinlik düzenleme kararı aldıklarını anlattı.

Gülşen, "Bugün çocuklarımızın hayatta yalnız olmadıklarını bir kez daha onlara gösterme fırsatı bulduk. Bu mutlu günlerinde, onların sevinçlerine ortak olduk. Bir bakıma halkımızla birlikte onları bağrımıza bastık. Bu tür şenliklerin devam etmesinden yanayız" dedi.

Yuvada kalan çocukların, Türkiye genelinde toplam 6 ilde yer alan; 'Çocuk Evleri'ne yerleştireceği bilgisini de veren Gülşen, daha iyi bir ortamda büyümelerini istediklerini dile getirdi.

Vali Yardımcısı Kadir Okatan ise, erkekliğe ilk adımını atan çocukların sevincini paylaşmanın aynı zamanda kendilerini mutlu ettiğini belirterek, yuvada kalan çocukların her zaman yanında olduklarını, bundan sonraki süreçte de her türlü desteği vererek, onlara devletin şefkat elini uzatmaya da devam edeceklerini söyledi. Konuşmaların ardından sünnet olacak olan çocuklara çeşitli hediyeler takdim edilirken, şölen eğlence programıyla devam etti.