BIST 9.677
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.502,93
HABER /  EKONOMİ

Merkez Bankası'na ilk kez kadın Başkan geliyor! ABD'nin finans yıldızı Hafize Gaye Erkan kimdir

Mehmet Şimşek'in yeni Kabine'de ekonominin patronu koltuğa oturmasının ardından ilk iş olarak Merkez Bankası Başkanı'nı değiştireceği iddia edildi. Abdulkadir Selvi, yeni Merkez Bankası Başkanı'nın Amerika’da parlak bir kariyere sahip olan Hafize Gaye Erkan olacağını yazdı.

Abone ol

Mehmek Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı olarak ekonominin patronu koltuğuna oturması kesinleşirken, ekonomi yönetiminde de taşlar yerinden oynuyor. "Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk düğmeyi doğru ilikledi." diyen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi şöyle devam etti:

Şimşek Hazine ve Maliye Bakanı oluyor

"Ekonominin başına tek yetkili olarak Mehmet Şimşek geliyor. Mehmet Şimşek cumhurbaşkanı yardımcılığı yerine icranın başında olması nedeniyle Hazine ve Maliye Bakanlığı’nı tercih etmiş."

Merkez Bankası'na ilk kadın Başkan

"Mehmet Şimşek ekonominin başında tam yetkili olarak görev yapacak. İlk aşamada ekonomi bürokrasisini de düzenleyecek. Merkez Bankası başkanlığına Amerika’da parlak bir kariyere sahip olan Hafize Gaye Erkan getiriliyor."

Merkez Bankası'na ilk kadın Başkan

"Merkez Bankası’na ilk kez bir kadın başkanlık yapacak. Hafize Gaye Erkan için “Müthiş Türk kızı” deniliyor. Dilerim güzel hizmetlere vesile olur."

Hafize Gaye Erkan kimdir eşi ve çocukları! Erkek Lisesi mezunu


Merkez Bankası'nın başına geleceği belirtilen Prof. Dr. Hafize Gaye Erkan, İstanbul Erkek Lisesini 2. bitirdi. Türkiye 26. Olarak girdiği Boğaziçi Endüstri Mühendisliği bölümünü de 1. bitirdi.
ABD Princeton Üniversitesinde Finans Mühendisliği doktorası yaptı. Princeton tarihinde doktorayı bir yılda tamamlayan ilk öğrenci oldu. ABD’nin en genç finans profesörü unvanını aldı.
Goldman Sachs'ta iş hayatına başladı Ardından First Republic Bankası’nın Başkanı, eş CEO’su ve Yönetim Kurulu üyesi oldu. ABD’deki finans kuruluşla­rı arasında en genç CEO olmayı başardı. Şimdi ise Türkiye Merkez Bankası Başkanı olacak

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Emekliye kademeli zam planı! İşte masadaki formüller yeni maaşlara bakın kim ne kadar alacak?
Foto Galeri Emekliye kademeli zam planı! İşte masadaki formüller yeni maaşlara bakın kim ne kadar alacak? Galeriye Gözat