BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR

Merih Demiral asist yaptı Sarri'yi mest etti

Juventus, Udinese engelini 3 golle geçti. Siyah Beyazlılar, Udinese'yi 3-1 yenerken; ev sahibi ekibin 3. golünde asisti milli oyuncumuz Merih Demiral yaptı.

Abone ol

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 16. haftasında Juventus, konuk ettiği Udinese'yi 3-1 yendi.

Torino'daki Allianz Stadı'nda oynanan müsabakaya hızlı başlayan ev sahibi ekip, 9. dakikada Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo ile 1-0 öne geçti. Ronaldo ile 37. dakikada farkı 2'ye çıkaran Juventus, 45. dakikada Leonardo Bonucci ile skoru 3-0 yaptı.

Mücadelenin ilk yarısı bu skorla sona ererken, konuk Udinese, 90+4. dakikada Ignacio Pussetto ile farkı 2'ye indirdi: 3-1. Bu gol aynı zamanda maçın skorunu tayin ederken Juventus, sahadan 3-1 galip ayrıldı.

Liderlik koltuğunu devraldı
Bu sonuçla Juventus, puanını 39'a yükselterek, maç fazlasıyla liderlik koltuğunu Inter'den devraldı. Udinese ise 15 puanla 17. sırada yer aldı.

3. golün asistini yaptı
Juventus kadrosunda bulunan milli futbolcu Merih Demiral, karşılaşmada 90 dakika forma giyerken 3. golün asistini yaptı.



''Merih bugün de çok iyi iş çıkardı''

Juventus'un hocası Sarri, maçtan sonra yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ''Merih iyi oynadı. Ben onu tercih ettim çünkü Bayer Leverkusen’e karşı iyi performans sergiledi. Bugün de çok iyi iş çıkardı, hızla gelişiyor. Hızlı ve agresif bir oyuncu.''



Merih'i göndermek hata olur

İtalyan basını, Merih Demiral'ın artık rüştünü ispat ettiğini ve Maurizio Sarri'nin gözünde Rugani'den daha iyi olduğunu kanıtladığını yazdı. Merih'in Ocak ayında takımdan ayrılma ihtimalini de masaya yatıran İtalyanlar, bunun büyük bir hata olacağını ve Juventus'un da milli futbolcuyu satarak böyle hata yapmayacağını öne sürdü.



''Ocak ayında satılması pek mümkün değil''

 La Gazzetta dello Sport gazetesi ise, Merih'e övgüler yağdırırken şu yorumda bulundu; İlk dakikadan son dakikaya kadar karşısındaki dev Okaka'yı tutan Merih, birçok pozisyona da hızır gibi yetişti. 3-0'lık skora da katkıda bulunan Merih, Bonucci'nin attığı golde asist yaptı. Juventus için mükemmel bir yatırım olan Merih, Ocak ayında satılması pek mümkün değil.' ifadelerine yer verildi.