BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.436,17
HABER /  GÜNCEL

Meral Akşener'den kaset iddiasına cevap

MHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan TBMM eski Başkan Vekili Meral Akşener'e 7 Haziran seçimleri öncesinde uğradığı "kaset" iftirası soruldu. Akşener ise tek cümle ile cevap verdi.

Abone ol

MHP'de kongre talebiyle imza toplayan isimlerden olan Meral Akşener, Bahçeli'nin 1 Kasım seçimleriyle ilgili tüm sorumluluğu üstlenmesi gerektiğini söyledi. Tüzük kurultayı için gerekli imzayı topladıklarını da ifade eden Akşener, kaset iddialarına ise tek cümleyle cevap verdi.

MHP'li Meral Akşener, CNN Türk'te Ahmet Hakan, İsmail Saymaz ve Nedim Şener'in sorularını cevapladı. Kongre taleplerinin gerekçelerini anlatan Akşener, 1 Kasım seçimlerinden alınan sonucun, delegeleri rahatsız ettiğini söyleyerek, MHP liderinin bu sorumluluğu yüklenmesi gerektiğini söyledi. 

ÜÇ İSİM GEREKLİ İMZAYA ULAŞTI

Koray Aydın ve Sinan Oğan’la birlikte tüzük kurultayı için gerekli imzaları topladıklarını, 900 kurultay delegesiyle bizzat telefonla görüştüğünü söyleyen Akşener, son olarak İzmir ve İstanbul delegeleriyle temas kuracağını ve onu da yakında bitireceğini ifade etti. 

ÜLKÜ OCAKLARI'NIN DUASINI İSTEDİ

Bahçeli'den yana açık tavır alan Ülkü Ocakları'nı bu sürecin dışında

Meral Akşener:
Koray Aydın ve Sinan Oğan’la birlikte tüzük kurultayı için gerekli imzaları topladık.

tutmak istediğini, bu yüzden onlardan sadece dualarını istediğini de söyleyen Akşener, "Yetiştiğim ocağı siyasete alet etmek istemiyorum" diye konuştu. 

KASET İDDİASINA TEK CÜMLELİK CEVAP

Programda 7 Haziran seçimleri öncesinde ortaya atılan "kaset" iddiasını hatırlatan İsmail Saymaz, o dönemde genel merkezin de Akşener'i yanlız bıraktığını söyledi. Saymaz'ın "Bu dönemde yanlız mı kaldınız" sorusuna Akşener  "Allah var gam yok" diyerek cevap verdi.

Ahmet Hakan "başka bir şey söylemeyecek misiniz?" diye araya girince Akşener "Hayır" diyerek konuyu kapattı.

"AK PARTİ'DE OLSAYDIM..."

AK Parti'nin kuruluş aşamasında Erdoğan ile birlikte hareket ettiğinin hatırlatılması üzerine Akşener, partide değil; ancam Erdemliler Hareketi'nin içerisinde yer aldığını söyledi. Parti programı oluşurken "Türk kelimesi geçsin mi, geçmesin mi? Geçecekse kaç defa geçsin tartışması" başladığını ileri süren Akşener, bu tartışmalar üzerine parti kurulmadan, yollarını ayırdığını ifade etti. Akşener "Yola devam etseydim, genel başkan yardımcısı görevine gelecektim" diye konuştu.