BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Rusya'dan krizi tırmandıracak Türkiye açıklaması

RUSYA Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov'dan gerilimi arttıracak açıklama geldi. Konaşenkov, Türkiye'nin Rus Su-24 uçağına saldırmayı önceden planladığını 'de facto' olarak kabul ettiğini söyledi.

Abone ol

RUSYA Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Türkiye'nin Rus Su-24 uçağına saldırmayı önceden planladığını 'de facto' olarak kabul ettiğini söyledi.

Konaşenkov, Türk Genelkurmayı'nın, 24 Kasım'da yani vurulduğu gün Su-24 uçağının hangi bölgede ve hangi saatte operasyon düzenlediğini net olarak bildiğini söyledi.

"KURTULMUŞ'UN SÖZLERİ RUS UÇAĞININ BİLEREK VURULDUĞUNU GÖSTERİYOR"

Türk yetkililerin, Rusya'nın Suriye'de gerçekleştirdiği tüm sortilerle ilgili kesin bilgilerin yer aldığı bir açıklama yapmasının Ankara'nın Su-24 uçağını önceden planlayarak düşürdüğünü gösterdiğini ifade eden Konaşenkov, "(Başbakan Yardımcısı) Numan Kurtulmuş'un bu sözleri Türkiye'nin Rus jetini bilerek vurduğunu ve bir askerini öldürdüğünü resmen kabul ettiği anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.

NUMAN KURTULMUŞ NE DEMİŞTİ?

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, 21 Aralık Pazartesi günü Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada 'Rusya'nın sorti sayısıyla' ilgili bilgiler vermişti.

Toplantıda Suriye konusunda da gündeme geldiğini belirten Kurtulmuş, şunları söylemişti:

"Suriye'deki gelişmeler maalesef aşağı yukarı dünyanın bütün ordularının bütün güçleriyle geldiği ve savaşın bir tarafına katıldığı bir safhaya gelmiştir. Artık doğrudan ülkelerin müdahil olduğu, fiilen asker bulundurdukları bir hale gelmiştir. Sadece bir rakam vermek için söyleyeyim; Suriye'deki bütün taraflarının orada varlık sebebini meşrulaştıran kılıf IŞİD kılıfıdır. Sadece Rusya'nın son zamanlarla yapmış olduğu sortilerden bahsedersek, 4 bin 198 uçuştan sadece 391'i IŞİD mevzilerine yönelik olmuştur. Geri kalanı ise, birçoğu Türkiye'ye yakın bölgelerde bulunmak üzere, ılımlı muhaliflerin mevzileri ve hatta sivil vatandaşların bulunduğu alanlar olduğu bilinmektedir."