BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.247,12
HABER /  GÜNCEL

Menderes Türel düğmeye bastı

Antalya'da yerel seçimlerin ardından belediyeye ait evrakların yakılmasıyla ilgili yeni başkan harekete geçti.

Abone ol

Antalya'da yerel seçimlerin ardından belediyeye ait tesislerde yakıldığı iddia edilen evrakın İl Emniyet Müdürlüğünden istendiği, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in talimatıyla oluşturulan bir ekip de bu belgeleri inceleyeceği açıklandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, yerel seçimlerin ardından göreve gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in, Konyaaltı ilçesi Boğaçay mevkisinde Büyükşehir Belediyesine ait tesislerde yakılan evrakla ilgili çalışma başlattığı belirtildi.

Açıklamada, Emniyet Müdürlüğünde incelemeleri devam eden evrakın, belediyenin arşivine ait olmaları nedeniyle isteneceği kaydedildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Türel'in talimatıyla özel bir ekibin oluşturulduğunun da vurgulandığı açıklamada, ekipte hukukçu, hesap uzmanı ve Türel'in danışmanlarının bulunduğu, evrakı bu ekibin inceleyeceği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, belediye evrakının 5 yıl dolmadan imha edilmesinin suç teşkil ettiği, belediye dışına çıkarılmasının da uygun olmadığını vurgulandı.

Antalya'da 2 Nisan'da Konyaaltı ilçesi Boğaçay mevkisinde Büyükşehir Belediyesine ait tesislerde bazı evrakın yakıldığı ihbarı üzerine, Konyaaltı Emniyet Müdürlüğü görevlilerince inceleme başlatılmıştı. Polis ekiplerince toplanan evrak, Cumhuriyet Savcısı talimatıyla muhafaza altına alınmıştı.