BIST 8.728
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.241,78
HABER /  GÜNCEL

Dışişleri Bakanlığından ABD Senatosuna sert yanıt

Dışişleri Bakanlığı, Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili tasarıyı kabul eden ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesini kınadı ve sert şekilde ...

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı, Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili tasarıyı kabul eden ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesini kınadı ve sert şekilde eleştirdi.
Dışişleri Bakanlığı, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesinde kabul edilen sözde Ermeni soykırımı tasarısıyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, “ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi, alelacele ve acemice hazırlanmış gayrı ciddi bir karar tasarısını oy çokluğuyla kabul etmek suretiyle, konum, yetki ve sorumluluk alanını aşan bir tasarrufta bulunmuştur. Tarihi ve hukuku çarpıtan bu siyasi istismar çabasını reddediyor, peşin hükümlü ve hukuki temelden yoksun söz konusu girişime öncülük edenleri şiddetle kınıyoruz. İnsanlığa çok büyük acılar yaşatan Birinci Dünya Savaşı sırasında cereyan eden trajik 1915 olaylarına ilişkin adil bir hafızaya, bu ortak tarihin sahipleri olan Türkler ve Ermeniler tarafından birlikte diyalog ve empati yoluyla nasıl ulaşılabileceği yoğun biçimde ve her yönüyle esasen irdelenmektedir. Ortak Tarih Komisyonu kurulması‎ önerimiz bu çerçevede hala gündemdedir” denildi.

"ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE..."
ABD Kongresine tavsiyede bulunulan açıklama, “Önümüzdeki dönemde, ABD Kongresinin, bu gibi yapıcı olmayan girişimlerle Türkiye-ABD ikili ilişkilerine zarar vermek yerine, mevcut konjonktürde her zamankinden daha fazla önem arz eden tarihi ittifak ve ortaklığımızı pekiştirmeye yönelik çabalar içinde olması; bu ve benzer karar tasarılarının yasama gündemi içinde daha ileriye götürülmemesi önem taşımaktadır” ifadeleriyle sona erdi.
(İHA)