BIST 8.768
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.238,57
HABER /  GÜNCEL

Büyük açılış 29 Ekim’de

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, denize dolgu yöntemiyle inşa edilen Ordu-Giresun Havaalanı’nın 29 Ekim 2014 tarihinde hizmete gireceğini söyledi.<...

Abone ol

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, denize dolgu yöntemiyle inşa edilen Ordu-Giresun Havaalanı’nın 29 Ekim 2014 tarihinde hizmete gireceğini söyledi.
Vali Çiftçi yaptığı açıklamada, Ordu-Giresun Havaalanı projesinin Türkiye’nin en prestij projelerinden bir tanesi olduğunu belirterek, "Ordu- Giresun Havaalanı inşaatımız alt yapı ve üst yapı olarak iki etaptan oluşmaktadır. Bir tanesi pist ve alt yapı hizmetleri, diğeri de apron, binalar ve insanların konaklayacakları giriş, çıkış yapacakları alan. Alt yapı ile ilgili çalışmalar hızlı bir şekilde devam etmişti. Çalışmalar, Temmuz-Ağustos aylarında bitmiş olacak. Terminal binası ve insanların uçağa bindiği alanlar ile ilgili çalışmalar ise hızlı bir şekilde devam ediyor" dedi.
Hava şartlarında problem yaşanmazsa, 29 Ekim 2014 tarihinde Ordu-Giresun Havaalanı’nın hizmete gireceğini söyleyen Vali Kenan Çiftçi, "Ordulu ve Giresunlu kardeşlerimiz, Ordu’ya, Giresun’a gelmek isteyen veya Ordu’dan, Giresun’dan yurt içine, yurt dışına çıkmak isteyen kardeşlerimiz havaalanını kullanacaklar. Ordu-Giresun Havaalanı hizmete girdiğinde hep beraber buradan uçmaya başlayacağız" diye konuştu.
(İHA)